Nifs og mangfoldig

Høy spenningsfaktor og tematisk bredde i pratsom, erkebritisk krim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Ved et oldtidsminne i en nasjonalpark i Derbyshire gjør den unge rangeren Mark et uhyggelig funn. I steinsirkelen kalt «De ni jomfruer» ligger en død kvinne i en obskøn stilling. Tidligere ble en annen kvinne skamfert for livet samme sted. Det er mange mistenkte: En aggressiv bonde på konkursens rand, to naturelskende unge menn i en bobil midt i nasjonalparken. Her er også forbindelser til en mulig pedofilisak, samt en litt tilårskommen ranger som har hatt et litt for nært forhold til sin mor.

Radarpar

Stephen Booth er av de mange journalistene som har gjort krimforfatter av seg. Han har lykkes. Debuten «Djevelhunden» (2000) ble kåret til årete beste krim i England. Booth har introdusert etterforskningsparet Fry og Cooper, som har et særdeles konfliktfylt forhold. Fry er en nådeløs og karrierebevisst politikvinne med en traumatisk fortid som gjør henne tilknappet og utilgjengelig. Cooper er sønn av en politihelt som døde i tjeneste. Men Booth klarer å holde balansen slik at privatlivet deres ikke overskygger plottet.

Historie og politikk

«Jomfrudansen» er spennende lesning. Booth er kunnskapsrik, og han innlemmer en rekke temaer. Plottet involverer både naturvern og dyremishandling. Her er mye historikk, og vakre naturskildringer. Blant annet en nydelig fortelling om tre millioner år gamle trebregner. Og en litt creepy en om svære sopper som likner menneskekropper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer