Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nigel McCrery

Begynnelsen på en original serie.

BOK: Alle krimhelter har særtrekk som skiller dem fra hverandre, men førstebetjent Mark Lapslie er virkelig sær:

Han lider av synestesi, en sykdom som gjør at han smaker lyder.

Laksetyggis

Den utarter seg på forskjellige måter: En stemme kan minne om tyggegummi med laksesmak, og feil musikk kan framkalle brekninger hos ham. Det nyttigste trekket for Lapslie er at han kan smake når folk lyver, men uansett er lidelsen så plagsom at han er sykemeldt fra politiet på ubestemt tid.

Lapslie blir brått kalt ut i tjeneste igjen, når navnet hans dukker opp i forbindelse med et likfunn i skogen. Den gamle kvinnen har ligget der en stund, men det spesielle er at magen hennes er full av døde smådyr.

Giftmord

Samtidig følger boka Violet Chambers, en tilforlatelig eldre dame som har spesialisert seg på å forgifte jevnaldrende kvinner, og så overta både identiteten og alle eiendelene deres. Hun har etter hvert fått solid erfaring i geskjeften sin, og forflytter seg rundt i England uten fare for å bli avslørt som den giftmordersken hun er. Og hvis Lapslie er en original heltetype, er Violet virkelig uhyggelig i all sin hyggelighet.

McCrery har tidligere skrevet både thrillere og ei bok om elitesoldatene i britiske SAS, og han har også skrevet flere episoder av tv-serien «Silent Witness», om en gruppe rettsmedisinere. «Bitter ettersmak» er første bok om Mark Lapslie, men McCrery har flere på gang, og dette er en bokserie som, i god britisk stil, bokstavelig talt kan bli smakfull.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media