Bok: «Ære være våre døtre»

Nikaben kan ikke skjule mishandlingen. Faren forsøkte å drepe Amina

- De setter kvinnen i fengsel fordi hun kan bli drept og lar gjerningsmannen gå fri, sier forfatter Lene Wold, som har skrevet bok om æresdrap i Jordan.

MAKT OG ÆRE: I fire år jobbet Lene Wold med ei bok om æresdrap i Jordan. Hun intervjuet en far som har
drept sin datter.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MAKT OG ÆRE: I fire år jobbet Lene Wold med ei bok om æresdrap i Jordan. Hun intervjuet en far som har drept sin datter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Nikaben som dekker ansiktet, kan ikke skjule mishandlingen. Det ene øyet hennes mangler fokus, og over nesa er det et dypt arr. Det var faren som forsøkte å drepe Amina. Deretter ble hun fengslet for at han ikke skulle prøve nok en gang, og få det til. Han drepte søsteren hennes.

«Jeg er et offer», sier faren Rahman, når han prøver å forklare hvordan han mishandlet døtrene sine. Når han forteller hvorfor han måtte gjenopprette familiens ære.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer