DEBATT

Nikab:

Nikabforbud truer demokratiet

I Norge viser vi vårt ansikt. Og vi viser kanskje vårt sanneste ansikt når vi på autoritæres vis vil bestemme hvordan folk skal kle seg.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Inger-Margrethe Lunde skriver i Aftenposten 14. september at Universitetet i Oslo er feige fordi de ikke vil gå inn for et forbud mot nikab og burka. De glemmer sin egen forhistorie, skriver Lunde. En historie om kvinner som kjempet for blant annet å kunne bruke bukser, slik at de kunne sykle og gå på ski, på lik linje med menn. Med andre ord stod de opp for å selv velge sitt tøy. Nå anklager Lunde UiO for å være feige når de ikke vil gå inn for å bestemme hvilke plagg kvinner skal få lov til å bære.

Universitetet i Oslo skal ha honnør for å stå fast ved prinsippene vi ofte er så stolte av i Europa. Alle skal ha lik rett til kunnskap, uavhengig av tro, hudfarge eller hva annet man måtte bruke for å gjøre forskjell på folk. Hva du dekker kroppen din med skal derfor heller ikke stenge deg ute fra å søke kunnskap. Jeg er stolt av å kunne si at jeg er tidligere student ved nettopp UiO, som viser at det fortsatt finnes institusjoner i dette landet som vil forsvare viktige liberale prinsipper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer