SKULLE HOPPE FØRST: Men lederne Roar Gaustad eller Torgeir Nordby ødela for Anette Sagen, mener innleggsforfatteren. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SKULLE HOPPE FØRST: Men lederne Roar Gaustad eller Torgeir Nordby ødela for Anette Sagen, mener innleggsforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

- Nikkersadelens dødsstøt

Debatt: Romøren var bare verktøyet til de fornærmede og trassige lederne som ikke fikk viljen sin.

||| JEG OG MANGE med meg hadde aldri hørt om Roar Gaustad eller Torgeir Nordby før i går, og jeg kjenner heller ikke navnene på de andre adelige gubbene i kretsen rundt Holmenkollen.

For oss står Holmenkollen for det folkelige, for gleden, folkefesten, noe vi er stolt av og vårt symbol på frihet. 150 000 tilskuere i 1946, pølser og kaffe med noe godt i.

I det hele tatt - vårt Holmenkollen.

Det har det ikke spilt noen rolle at vi har visst at de som organiserte hopprennene ble kalt nikkersadel. De fikk bruse i sin lille boble og drikke pjoltere for å feire seg selv etter å ha gledet massene en gang i året. En ufarlig, eksentrisk gjeng, en etterlevning fra forrige århundre som vi ikke har tatt helt på alvor.  

Til nå.

JEG SYNS MEST synd på Jan Einar Romøren. Han som vi er så stolte av for verdensrekorden på 238 meter, ble overtalt/fikk lov (hva vet jeg) av ledere som Gaustad og Nordby til å tro at dette gutteaktige stuntet skulle gå greit.

«Vi skal vise dem hvem som tar siste stikk», «vi skal ikke ha noen feministisk jentehopper som første hopper, nei».

Det er oppfordret til å bue ut Romøren for all fremtid, for at han tok seg til rette. Ikke skyt pianisten. Han var kun verktøyet til de fornærmede og trassige lederne som ikke fikk viljen sin.  

LEDERNE TIL Petter Nortug fikk kritikk for å ikke kunne styre ham under OL. Det er som en bris i forhold til den stormen de to herrer forårsaket da de lot Bjørn Einar sette utfor tirsdag kveld.

En ting er å trosse folkekravet på Facebook, men Anettes første hopp skulle symbolisere noe mye, mye mer.

ET BEVIS PÅ at vi som by og nasjon var klare for fremtiden. Vi er visjonære, er kommet langt i likestilling og gir alle muligheten til å nå de mål de setter seg, selv om de møter motstand.

Vi gledet oss til å feire dette i går kveld sammen med vår ordfører Fabian Stang som hadde forstått hva dette dreide seg om. Jeg har sjelden sett en stoltere politiker enn han da han mandag stod og trippet etter å fortelle at Anette skulle hoppe først.

Det er vel unødvendig å fastlå at kuppet til Gaustad og Nordby viste total mangel på antenner, elendig dømmekraft, svak ledelse og dårlig oppførsel.

Men vi lot ikke dette ødelegge denne dagen for oss. Vi møtte opp i Kollen for å se og hylle Anette Sagens offisielle første hopp i vårt moderniserte nasjonalikon.   

LIKE GREIT hvis Gaustad og Nordby holdt seg hjemme i går kveld. Bedre å bruke tiden i godstolen foran skjermen med en repriseepisode av «Herskapelig».

SYNS SYND PÅ ROMØREN: - Han var bare et redskap, mener Frode Sveen.
SYNS SYND PÅ ROMØREN: - Han var bare et redskap, mener Frode Sveen. Vis mer