NORGESVENN? Nikolaj Coster-Waldau er hvertfall klar for sin fjerde norske film. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOE KLAMAR
NORGESVENN? Nikolaj Coster-Waldau er hvertfall klar for sin fjerde norske film. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOE KLAMAR Vis mer

Nikolaj Coster-Waldau klar for ny norsk film

Spiller mot Juliette Binoche i Erik Poppes nye film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Først kapret han den franske Oscar-vinneren Juliette Binoche.

Nå har den norske regissøren Erik Poppe skaffet et nytt internasjonalt stjernenavn til sin nye film: Danske Nikolaj Coster-Waldau (42).

Han er kanskje mest kjent som slagkraftig ridder med noen usannsynlig mørke hemmeligheter i fantasyserien «Game of Thrones» - men for nordmenn også som Aksel Hennies nemesis i fjorårets store kinosuksess, «Hodejegerne».

Han hadde også roller i Nils Gaup-filmene «Misery Harbour» og «Kautokeino-opprøret».

Det er det amerikanske bransjebladet Variety som i dag melder om Coster-Waldaus nye norske filmjobb.

Erik Poppe har tidligere laget filmer som «Schpaa» (1998), «Hawaii, Oslo» (2004) og «deUSYNLIGE» (2008). Hans nye film heter «A Thousand Times Good Night» og handler om en kvinne som må sjonglere en jobb som krigsfotograf med et vanlig familieliv.

Den skal delvis være basert på Poppes egne erfaringer. Han var fotograf i Reuters og VG og jobbet i flere krigsområder før han ble filmregissør.

Hans samarbeidspartner på flere tidligere filmer, Harald Rosenløw Eeg, har skrevet manuset. Filmen har et budsjett på 37 millioner kroner og ble tidligere i år tildelt 11,5 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk Filminstitutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer