«Nikolaj og Julie» fikk Emmy-pris

Den danske TV-serien «Nikolaj og Julie» er tildelt den prestisjetunge Emmy-prisen under utdelingen i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Produksjonen til Danmarks Radio fikk prisen under den internasjonale prisutdelingen mandag kveld lokal tid.

Også i fjor hentet Danmarks Radio hjem en Emmy, som er den amerikanske TV-verdenens svar på filmens Oscar. Da var det TV-serien «Rejseholdet» som vant.

TV-serien «Nikolaj og Julie» har i høst vært sendt på norsk NRK 1, og den handler om hvordan de to hovedrolleinnehaverne takler livet etter at de er blitt skilt.

Den danske serien, hvor Peter Mygind og Sofie Gråbøl spiller hovedrollene, vant prisen i konkurranse med den australske «Medical Defence Australia», den spanske «Cuentame como paso» og BBC-serien «Walking the dead».

- Jeg er helt fantastisk glad for at vi har vunnet. Det lar seg nesten ikke gjøre å få denne prisen to år på rad, sa Ingolf Gabold, sjefen for TV-kanalens dramaavdeling, etter prisutdelingen. (NTB-Ritzau)

VINNER: Peter Mygind som spiller Nicolaj, og Sofie Gråbøl som spiller Julie, var tilstede under prisutdelingen i New York. FOTO: SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer