Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nils Heldal har sagt opp

Slutter som radiosjef i NRK.

NRKs radiosjef Nils Heldal sa torsdag opp stillingen sin, melder NRK i en pressemelding. Heldal har vært øverste sjef for NRK radio i snart tre år.

- Jeg har sagt opp jobben min i NRK, og nå er det en ny en som er konstituert og det er viktig, for radiokampen tar ikke fri, sier den avtroppende radiosjefen.

Nådde målene sine

- Hva skal du gjøre nå?

- Aner ikke. Så langt har jeg ikke tenkt. Det er sånn jeg er skrudd sammen. I mai 2001 lagde jeg en søt liten liste fra A til G på hva jeg hadde tenkt å få igjennom. Nå skal NRK i gang med en ny femårsplan, og da fant jeg fram lista og så at alt i lista var nådd, sier Heldal til Dagbladet.no.

Han konkluderte da med at NRK trenger en annen kost enn ham selv.

Nils Heldal går av med knalltall for NRK Radio, og statskanalen ligger an til å få det beste resultatet siden 1994.

- Det er en dusj flaks og utrolig mange dyktige medarbeidere, sier Heldal.

- Kan du tenke deg å fortsette i NRK?

- Jeg er helt blank på hva jeg har lyst til å gjøre. Jeg har i hvert fall gjennomføringskraft og er ganske snill, så det er bare å ringe, sier Heldal.

- Det er svært leit at Nils Heldal nå ønsker å slutte, men jeg må respektere hans avgjørelse. NRK radio har under Heldals ledelse levert imponerende resultat, sier kringkastingsdirektør Kari Werner Øfsti i en kommentar.

NRK radios nestsjef Øyvind Vasaasen er konstituert i stillingen etter Heldal.

SIER OPP: Nils Heldal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media