Nils og Marianne er fortsatt kjærester, 30 år etter at hun drepte datteren deres

Har laget film om privat mareritt.

ÅPNER SEG: Den danske filmregissøren Nils Malmros' siste film «Sorg og glede» handler om en familie der moren dreper sin 9 måneder gamle datter. Det har regissøren opplevd i virkeligheten også. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER SEG: Den danske filmregissøren Nils Malmros' siste film «Sorg og glede» handler om en familie der moren dreper sin 9 måneder gamle datter. Det har regissøren opplevd i virkeligheten også. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1983 opplevde den danske filmregissøren Nils Malmros (69) sitt livs tragedie. Mens han var bortreist ei helg, drepte kona hans, Marianne Tromholt, deres ni måneder gamle datter.

Tromholt var på den tiden til behandling på en psykiatrisk institusjon, men fikk lov til å dra hjem i helgene. Da drapet fant sted, var hun aleine med datteren.

Tromholt ble erklært psykotisk i gjerningsøyeblikket, og slapp ut fra forvaring ett og et halvt år etter drapet. I dag er paret fremdeles gift og bor sammen i Århus. De har ikke fått flere barn.

Laget film Nå er Malmros kinoaktuell med den semibiografiske spillefilmen «Sorg og Glede», som er basert på hans eget personlige mareritt. Filmen handler nettopp om en mor som tar livet av spedbarnet sitt, og er regissørens siste noensinne.

- Først ville jeg ikke lage filmen i det hele tatt. Men folk sa at jeg som kunstner hadde det privilegium å kunne forvandle historien min til en film om tragedien. Til slutt endret jeg mening. Det hjelper selvfølgelig å ha fått hendelsen på avstand da jeg skulle gjenfortelle den. Men den virkelige grunnen til at jeg ville vente, var at jeg ville at kona mi skulle ha pensjonert seg fra jobben som lærer. Da hun returnerte til det vanlige liv etter et og et halv år, visste alle hva som hadde skjedd. Men etter hvert som årene gikk, ville jeg ikke at hennes nye elever, som ikke visste noe, skulle bli fortalt denne historien mens de fremdeles ble undervist av henne, sier Malmros til Hollywood Reporter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer