Nils og Ronny kjeppjaget

Forsvaret ville stoppe NRKs humorduo Nils og Ronny, som laget TV-show fra Forsvarets vinterøvelse i Nord-Norge. Det endte med basketak og trusler om fengsel - på ramme alvor.

TV-duoen bak underholdningsserien «Nils og Ronnys TV-cocktail», Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen, gikk langt over streken da de filmet ulovlig bak Forsvarets linjer under fjorårets vinterøvelse «Joint Winther» i Nord-Norge. Det mente i hvert fall en rasende kaptein på militærleiren Setermoen, som ble stanset i siste liten da han skulle kaste TV-teamet i militærfengsel midt under øvelsen.

Glemte tillatelsen

- Vi gjør mye rart på TV. Men dette ble ramme alvor, forteller Nils Wærstad til Dagbladet.

- Vi hadde fått tillatelse til å ta opp film til TV-programmet under øvelsen. Vi hadde til og med fått lånt oss uniform med oberstløytnantdistinksjoner på skuldrene. Men det hjalp lite da vi ble påtruffet, og deretter pågrepet og ført bort av en meget ilter kaptein inne på øvingsområdet, sier Nils Wærstad til Dagbladet.

- Vi hadde nemlig glemt alle våre militære godkjennelsespapirer i bilen - en kamuflasjefarget Mazda 323 - som sto parkert utenfor leiren. Dermed havnet vi i skikkelig trøbbel, fortsetter Wærstad.

I kveld får du se programmet fra Setermoen på NRK1.

Reddet i siste liten

- All filming ble stanset av den bråsinte offiseren. Han tilkalte militærpolitiet, sto noen centimeter fra ansiktene våre og brølte om håndjern, inndragelse av kamerautstyr og avspilling av filmmaterialet, flirer Nils Wærstad.

- Av øvingsledelsen hadde vi til og med blitt tildelt en egen korporal som skulle være med i innslagene. 05 Petter Pettersen fra Rognan sør for Bodø fikk ei uke han aldri vil glemme.

- Han ble herset ganske kraftig med, og tilbrakte en del tid i bilens bagasjerom. Men jeg tror han synes det var gøy - i ettertid, innrømmer Wærstad.

I kveldens episode tar 05 Pettersen en grusom hevn over NRK-duoen - med panservogn.