FIKK IKKE MEDHOLD: Skuespiller Nils Ole Oftebro. Foto: Anders Grønneberg
FIKK IKKE MEDHOLD: Skuespiller Nils Ole Oftebro. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Nils Ole Oftebro tapte: Finansavisen ikke felt i PFU for penishumor

- En selvfølge, sier redaktør i avisa.

(Dagbladet): Skuespiller Nils Ole Oftebro (70) har klaget inn Finansavisen til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Bakgrunnen for klagen er en artikkel avisa trykket i starten av februar.

Det var opprinnelig Aftenposten som skrev en sak om at Oftebro og kona Anette Hoff ble nektet adgang på kino med barnebarna, fordi at de var for små.

Finansavisen omtalte også saken, og trykket en artikkel på baksida av avisa, i avisas satirespalte, dagen etter.

«Pikk preik» Bildet de da brukte til saken var hentet fra forestillingen «Pikk Preik», der skuespilleren står framfor et bilde med teksten «Har du prøvd å suge din egen pikk?». 

Oftebro mente Finansavisa hadde brutt god presseskikk, men fikk ikke medhold. 

Nils Ole Oftebro sa følgende om saken i klagen : «Anledningen om at jeg i den beskrevne situasjon har kommet med verbal seksuell trakassering av kinovaktene foran mine barnebarn, oppleves som sterkt krenkende og usann».

Krenket Oftebro Oftebro fortsatte med å si at Finansavisen ikke var morsomme, bare krenkende. 

«Bildet har ingenting med den aktuelle situasjonen å gjøre og der hentet fra et show som jeg gjorde for ti år siden. Jeg forstår at de prøver å lage et morsomt oppslag, men for meg er dette ikke morsomt, bare krenkende».

- Dette så jeg på som en selvfølge, fordi om vi skulle bli felt på en humorside hvor vi setter foto fra én anledning til en humoristisk tekst, så måtte PFU felle halvparten av innslagene på «Nytt på nytt» hver fredag også, sier redaktør i Finansavisen Steinar Grini til Dagbladet. 

Dagbladet har tirsdag forsøkt å komme i kontakt med Nils Ole Oftebro, men har foreløpig ikke lykkes.

FRA FORESTILLING: Det var dette bildet, hentet fra forestillingen «Pikk Preik», Finansavisen brukte. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
FRA FORESTILLING: Det var dette bildet, hentet fra forestillingen «Pikk Preik», Finansavisen brukte. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX Vis mer