Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nils Petter Molvær/Eivind Aarset/Audun Kleive

Yter mer enn forventet.

KONSERT: VOSS (Dagbladet): Nils Petter Molvær (trompet, div. elektronikk), Eivind Aarset (el-gitar, el-bass, div. elektronikk og Audun Kleive (trommer, perkusjon, div. elektronikk) må være en av musikkhistoriens mest forutbestemte trioer. De har kjent hverandre siden istida og tilnærmingen deres til musikk og musisering later til å være synkronsvømmersk samkjørt. Utvidelsen til kvintett, personifisert ved lysdesigner Tord Knudsen og lydprodusent/-designer Sven Persson, bare befester inntrykket av et moderne, elektroakustisk, audiovisuelt kammerensemble som vet nøyaktig hva det vil formidle.

I går åpnet de Vossa Jazz, etter at Gunnar Staalesen hadde framført en fiffig, spesialskrevet Varg Veum-tekst til film noir-tonefølge av saksofonist Jan Kåre Hystad. Musikken startet blått og dovent bølgende, spant ut i heftige jag, falt til ro for så å akselerere på ny, og lød på en måte akkurat slik det måtte forventes av tre musikere med tre så velkjente og karakteristiske uttrykk. Men samtidig klang det hele forbløffende nytt og friskt, med en lavmælt intensitet og et svært, finmasket klanglig mangfold som gjorde instrumentalfortellingen både konsentrasjonskrevende og belønnende å følge med på.

Noen få tilløp til tomgang ble fort avløst av nye og spennende vendinger, og mot en bakgrunnsprojeksjon med spenn fra det minimalistiske til psykedeliske, meldte nok en originaltklingende stemme seg på i musikkens store og blandede kor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media