Nils Vogt hyller de usynlige på teateret

- Jeg kunne aldri jobbet i kulissene - må stå på scenen.

Skuespiller Nils Vogt er en humorist som har fått nasjonen til å le foran tv-skjermene og i teatersaler i en mannsalder.

- Det blir nok mindre latter, men mer humring denne gang, sier han.

Nils Vogt blir sufflør Nils Vogt spiller en av de mange usynlige folkene på et teater til høsten på Oslo Nye - en av de mange som får hjula til å og skuespillerne skinne i rampelyset.

Stykket heter «Suffløren» og har premiere 10 september.

- Jeg må jobbe som skuespiller, men vi er helt avhengige av de folka vi har rundt oss. Sånn sett er stykket en hyllest til det samme teatermennesket. Jeg spiller en rar, eksentrisk og ensom mann.

Humor med sår undertone «Suffløren» av Andreas T. Olsson åpner med at teppet går opp, men teaterscenen er tom - til publikums og sufflørens stor forundring. Han entrer scenen, og dermed er forestillingen i gang.

Helt alene på scenen skal Nils Vogt formidle humor med sår undertone.

- Det handler om en fyr som kan sin Shakespeare og Molière - og som synes at det virkelige livet har dårlig manus og elendig lyssetting, sier Vogt - og da er det bedre å leve livet på teatret.

Leonard Cohen-konsert - Teatersjef Kim Bjarke framholder at Oslo Nye Teater er et musikk, familie og figurteater, og alt dette skal det bli mye av til høsten.

- Vi inviterer til teaterkonsert på hovedscenen, sier han.

Det er ingen ringere en melankoliens og lidenskapens mester, Leonard Cohen, gjendiktet til norsk av Håvard Rem, hvis tekster og musikk skal framføres av en knippe skuespillere og sangere.

Økonomisk dommedag Fyrverkeriet Banjo-Kari skal til høsten fylle Teaterkjeller?n med jubileumsforestilling «Alle tiders!». Der skal Kari Svendsen synge og spille Lillebjørn, Sunde, Prøysen og mye mer sammen med musikere Per Husby, Kjetil Skaslien, Ole Marius Melhus, Hermund Nygård.

«The Lu-Lu Show - livet er en dans på renter» er Hilde Louise Asbjørnsen musikalske betraktninger om jazz, gjeld, finanskrise og sånn.

- Det er et satirisk show om hemmelige fristelser og gjeldskrise pakket inn i jazz, burlesk dans og humor, sier Hilde Louise Asbjørnsen og regissør Theodor Jansen om hvordan det blir når verden, veldig snart, går økonomisk til grunne.

«Fravær» er et alvorlig, men veldig aktuelt stykke, om demens. Det er skrevet av amerikanske Peter M. Floid, og har på kort tid fått mye oppmerksomhet.

SPILLER EN SUFFLØR: Nils Vogt spiller en ensom og eksentrisk sufflør i en av hovedsatsingene på Oslo Nye Teater til høsten.Foto: Anders Grønneberg
TEATERKONSERT MED COHEN: Lidenskapens og melankoliens mester, Leonard Cohen, er utgangspunkt for teaterkonserten på Oslo Nye til høsten. Her ser vi Henriette Faye-Schjøll og Håkon Møller.Foto: Anders Grønneberg
BARNE OG FIGURTEATER: : Monica Stendahl Rokne i Cirka Teater med stykket «Bukkene Bruse på Badeland».Foto: Anders Grønneberg
MONOLOG: Teatersjef på Oslo Nye, Kim Bjarke, er glad for å kunne preseneter Nils Vogt i monologen «Suffløren» av Andreas T. Olsson.Foto: Anders Grønneberg
«ALLE TIDERS!» Kari Svendsen og Kjetil Skaslien byr på smakebit fra hennes jubileumsforestilling «Alle tiders!».Foto: Anders Grønneberg
«THE LU-LU SHOW»: Hilde Louise Asbjørnsen synger fra sin nyskrevne burlesk-finanskabaret «The Lu-Lu Show».Foto: Anders Grønneberg
«FRAVÆR»: Et alvorlig tema og stykke som vekker oppsikt, skrevet av amerikaneren Peter M. Floid og handler om demens. Birgitte Victoria Svendsen (til v.) har regien og Marit Østbye spiller hovedrollen i «Fravær».Foto: Anders Grønneberg