Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nilsen på nytt

Lillebjørn Nilsen liker ikke å grave i søppelkassa, men kan likevel leve med at hans tre første album kommer ut på nytt - med bonusspor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg gruet meg til å gå løs på dette. Det er ikke alltid man kan leve med det man gjorde da man var tjue, sier Lillebjørn Nilsen om de nye og utvidede versjonene av hans tre første plater - «Tilbake» (1971), «Portrett» (1973) og «Byen med det store hjertet» (1975).

Ikke datert

- Det er jo en grunn til at man forkaster ting i utgangspunktet. Derfor er jeg egentlig tilbakeholden med å gi ut outtakes som dette, sier Nilsen, som i morgen inntar Rockefeller i Oslo for sin tradisjonelle sommerkonsert.

Lillebjørn er likevel tilfreds med å høre seg selv 30 år etter.

- Dette kan jeg stå for. Det er forbausende hvor mye trøkk det er i de gamle magnetiske opptakene. Og jeg oppfatter ikke sangene som daterte. En god sang er en god sang uansett, mener han.

Både «Tilbake» og «Portrett» inneholder konsertopptak fra 1970 og 1973, mens «Portrett» også byr på ikke tidligere utgitte spor.

Fortrengt

- Det er ikke en stein i skogen som ikke er vendt, sier Nilsen, som slumpet over en låt han ikke kunne huske å ha spilt inn.

- Det er ting her jeg åpenbart hadde fortrengt, som «Jørgens blues». Når jeg først hørte den, falt brikkene på plass. Det var en historie jeg fikk fortalt av en kamerat, og som jeg siden skrev ned. Den handler veldig om slik det var på 70-tallet, typiske hippietidtanker, sier Nilsen, fortsatt med langt hår og skjegg i behold.

Ifølge plateselskapet hans kan et nytt studioalbum høsten 2004 være realistisk. Selv vil han si minst mulig, men antyder at han er med på «et artig prosjekt» som kommer allerede til høsten.

Etter det Dagbladet erfarer, dreier det seg om et Vidar Sandbeck-prosjekt sammen med blant andre gitarkamerat Øystein Sunde.

- Vi har gjort opptak, men dette vil jeg ikke snakke om. Man snakker ikke om ufødte barn.

LILLEBJØRN-BONUS: Lillebjørn Nilsen er klar for sin årlige sommerkonsert på Rockefeller. Da får publikum sjansen til å høre den glemte låta «Jørgens blues», som er bonusspor når «Byen med det store hjertet» kommer på cd for første gang.