Nilsons syke snillisme

Sigrid Hvidsten om anmelder-debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKKDEBATT: «Aktører som Sigrid Hvidsten og hennes terningtrillende kolleger ikke burde hatt livet rett», skrev musikkjournalist Rune Nilson i et innlegg i Dagbladet i går. Bakgrunnen for utblåsningen var kommentaren «Motkritikk, takk». Jeg etterlyste saklig debatt om musikkanmelderiet, Nilson kom med et selverklært «usaklig» innlegg. Han vil avskaffe musikkritikken og argumentasjonsrekka fløt omtrent slik: Anmeldere med gudskomplekser dikterer musikkvirkeligheten, og når en musikkritiker slakter et album slaktes også fansen. Da vi møttes til debatt på P1s «Her og Nå» i går ettermiddag kom også hans tredje poeng fram: Absolutt all musikk er bra. Og, hvis man mot formodning ikke liker Heidi Hauge, ja da skal man holde kjeft.

VELKOMMEN TIL den meningsløse musikkoffentligheten. Til å være en platepratende radiomann er det fascinerende at Nilson ikke er klar over den nest største gleden ved å lytte til musikk: nemlig å snakke om det etterpå. En musikkanmeldelse er en 100 prosent subjektiv vurdering utført av en kvalifisert lytter. Når plater er så vakre at de får deg til å grine, så skriver du det. Når de er så elendige at du får lyst til å slenge dem i veggen, så skriver du ikke «Artisten mente det sikkert godt».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer