PLATE NUMMER TRE: Nina Pedersen har bodd i snart 30 år i Roma. Der har hun spilt inn sin tredje plate, med et italiensk topplag.
PLATE NUMMER TRE: Nina Pedersen har bodd i snart 30 år i Roma. Der har hun spilt inn sin tredje plate, med et italiensk topplag.Vis mer

Nina i Roma med elegant album sammen med italienske toppfolk

Wandrups utvalgte: Overbeviser på sin tredje plate.

CD: «Eyes Wide Open» med Nina Pedersen er et sterkt og modent album, der hun har skrevet sju av åtte låter selv, den siste står Karin Krog og John Surman bak. Sterke sanger, lavmælte, men fulle av rytmisk krutt, elegante melodiøse løsninger og nydelig veskling mellom tilbakelent vokal og instrumentale soloer fordelt på piano, keyboard, bass, saksofon og trompet.

ÅPNE ØYNE: Nina Pedersen har valgt å kalle sin plate for det motsatte av Stanley Kubricks siste film, som het "Eyes Wide Shut".
ÅPNE ØYNE: Nina Pedersen har valgt å kalle sin plate for det motsatte av Stanley Kubricks siste film, som het "Eyes Wide Shut". Vis mer

Pedersen kommer fra Grimstad, men har bodd i Roma siden 1990. Der har hun både gjort lokal karriere i mange sammenhenger og sendt ut plater på verdensmarkedet. Dette er hennes tredje. Hun har med seg noen italienske musikere det svinger herlig av. Musikken bølger beroligende gjennom rommet, uten den fjerneste hast.

Tekstene er personlige, ikke minst «Granny’s Waltz», en sang med voldsomt vingespenn, som minner om at Nina Pedersen startet med å synge for sin bestemor og hennes medpasienter på pleiehjemmet. Karin Krog har skrevet noen god ord på innsiden av coveret, meget varme hilsener fra Norge til Italia.

Musikklosen gir også ut «Stop for a While» med Low-Fly Quintet, sensuelt ladet jazz fra Hamar. Mange av disse svingende, nattbar-fristende sangene er skrevet av Camilla Tømta, som har godt grep om whisky & sigaretter-sjangeren. Pianotrio pluss cello stryker takten bak.