Nina Karin Monsen - «Kampen om seksualiteten»

Nina Karin Monsen brukte Olaug Nilssens bok som sex-eksempel. Nå tar Nilssen avstand fra utsagnet

- Kan ikke styre hvordan andre skal lese bøkene mine. 

UENIGE: Nina Karin Monsen (til venstre) trekker fram Olaug Nilssens bok fra 2005 som et eksempel på det seksuelle forholdet mellom mann og kvinne. Nilssen er overrasket over Monsens tolkning av boka. Foto: Tor Stenersen / Aftenposten / Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix
UENIGE: Nina Karin Monsen (til venstre) trekker fram Olaug Nilssens bok fra 2005 som et eksempel på det seksuelle forholdet mellom mann og kvinne. Nilssen er overrasket over Monsens tolkning av boka. Foto: Tor Stenersen / Aftenposten / Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et portrettintervju i Aftenposten i helga snakker filosof og forfatter Nina Karin Monsen (73) ut om det seksuelle forholdet mellom mann og kvinne.

Til Aftenposten sier Monsen blant annet at homofile ikke kan «elske som mann og kvinne».

- De har ikke samleie. De kommer ikke inn i den tette foreningen med kropp og kjønn og underliv og vagina og livmor og penis - jeg behøver jo ikke å forklare alt dette for deg - men de er utestengt fra det. Også har de noe annet. Jeg vet ikke hva det er, sier den tidligere Fritt Ord-prisvinneren.

- Kvinner savner «snoppen»

I intervjuet bruker hun blant annet Olaug Nilssens bok «Få meg på, for faen» til å definere hva sex er - etter hennes mening:

- Du har den boken - Få meg på, for faen (Olaug Nilssen, vår anm.). Mannen vil slippe til og kvinnen «få meg på». Det er sex. Kvinner savner «snoppen», menn savner det andre, sier Monsen til Aftenposten.

- Også homofile? spør Aftenpostens journalist.

- Ja, det tror jeg. Men det vil de aldri innrømme. Dette blir et spesielt intervju, du.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer