Nina Karin Monsens bok blir bestselger

Men få hadde lest den før Fritt Ord-debatten.

SELGER BRA: Salget av Nina Karin Monsens siste bok tok seg kraftig opp etter Fritt Ord-debatten. Foto: ANNIKEN C. MOHR
SELGER BRA: Salget av Nina Karin Monsens siste bok tok seg kraftig opp etter Fritt Ord-debatten. Foto: ANNIKEN C. MOHR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Fritt Ord-debatten er i ferd med å gjøre Nina Karin Monsens siste bok «Kampen om ekteskapet og barnet» til en bestselger. Det går fram av denne ukas bokliste for generell litteratur. Her suser boka inn på tredjeplass.

Lista baserer seg på salgstall for uke 19, den uka Fritt ord-prisen ble delt ut til Monsen i operaen.  

Solgte lite før- Boka er ingen bestselger ennå. Foreløpig har vi bare solgt litt over 1000 eksemplarer, men salget har skutt i været de siste to ukene. Førsteopplaget er på 2000, og vi må nok trykke opp flere neste uke, sier Asle Dingstad til Dagbladet.

Han er forlagssjef i kristne Luther forlag, som utgir Monsens bok gjennom imprintforlaget Avenir. Boka ble lansert 10. mars i år, og er nevnt som en av årsakene til at Monsen fikk årets Fritt Ord-pris.

Men dersom størsteparten av salget har skjedd i løpet av de siste to ukene, tyder det på at svært få hadde lest boka da Fritt ord-debatten skjøt fart i slutten av april.

- Dette var et typisk eksempel bok som mange hadde meninger om, men som ingen hadde lest. Mange sitater løp litt løpsk i pressen. Men nå virker det som om mange har skjønt at de må lese boka for å ha en kvalifisert mening om henne. Jeg opplever at samtalene er litt mer nyanserte nå enn til å begynne med, mener Dingstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer