Nine Inch Nails

Nine Inch Nailz er selveste konsernsjefen i det amerikanske industrirock-komplekset. Bandets primus V12-motor Trent Reznor har som uttalt mål «å lage musikk du liker, men kanskje ikke første gang du hører den.»

I motsetning til enkelte støyrockere en kan mistenkte for å søke seg til sjangeren ikke bare på grunn av retningen på sin skapertrang, men vel så mye på grunn av mangelen på talent, er Reznor faktisk en skolert klassisk pianist.

Med debututgivelsen «Pretty Hate Machine» (1989) var Reznor den første til å bringe industri-rocken inn i musikkens mainstream, selv om forgjengerne Ministry seinere også fikk en viss kommersiell suksess. Sjangeren var tidligere et relativt smalt fenomen som ofte tenderte mot mer en mer performance-aktig affære, best eksemplifisert med tyske Einstürzende Neubaten, som ikke gikk av veien for å angripe konsertlokalet med både vinkelslipere og pressluftbor. Reznors musikk, som både har blitt brukt i film og Levis-reklamer, kan trygt sies å ligge i en litt mer kommersiell gate.

Lydterroristen Reznor har seinere fått følge av artister som Filter, Marilyn Manson og de ikke fullt så suksessrike norske avleggerne som Disco Judas og Sinsen. Sistnevnte var dog bare en av Gartnerlosjen-kompleksets mindre vellykkede flipper, som i 1998 fikk et fortjent terningkast 1 for plata «Just Like A Girl».

Trent Reznor reiser ofte inkognito under navnet Steve Austin.