Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nini blir påskekrimhelt

Iren Reppen og den unge frelsessoldaten «Nini» kan bli den reneste frelsen for NRK. Krimserien slo nemlig knock out på andre tv-konkurrenter, og tv-kritikerne er positive. Nå skal Nini bli påskekrim.

Hele 571 000 tv-seere fulgte mandagskveldens første episode av Nini, ettersøksagenten i Frelsesarmeen, som med utradisjonelle og tøffe midler setter både tro og integritet på prøve.

Og det høye seertallet er i overkant av hva selv NRK hadde turt å håpe på en mandagskveld. Ledelsen i NRK gliser også over at nær 1,3 millioner tv-seere var innom programmet i løpet av den halvannen time lange første episoden. Hele 54 prosent av alle som så på fjernsyn dette tidspunktet hadde Nini som førstevalg. TV2s krim, «Dødsliljene», klarte bare å fange 16 prosent av seerne.

De tre neste episodene er kortere, og sendes torsdager. Og selv om det hele er lagt opp som serie, er det avsluttende episoder hver gang.

Påsken 2001

- Dette var veldig gode tall. Morsomt, sier prosjektleder Tore Bergstrøm i NRK til Dagbladet.

Også Ninis manuspappa, Arthur Johansen stråler etter første runde:

- Men jeg var veldig spent. Mye mer enn vanlig, sier mannen, som har «Asylet», «Etter Rubicon», «Krigerens hjerte» og «Pakten» på samvittigheten.

- Jada, det blir nok muligheter til å se mer av Nini, også etter denne høstens programmer, innrømmer Johansen.

- Det er snakk om å gjøre Nini til påskekrim. Serien skal gå over i seks dager, fra mandag til lørdag i påskeuka. Påskeevangeliet er lagt som grunnlag, og seks stadier i lidelseshistorien brukes som ramme rundt krimserien. Det blir definitivt noe annet enn det dere får se i denne omgang, sier Arthur Johansen videre.

De første opptakene av påskekrimen starter ikke før ved juletider neste år. Det tar ca ett år fra opptakene begynner til alt er klart. Dermed skriver vi år 2001 før Nini blir påskemeny.

- Å lage ny norsk krim på tv er en utakknemlig jobb. Særlig så lenge det ikke dreier seg om en person folk kjenner fra en bok. At det gikk bra med Nini gjør meg glad, veldig glad, avslutter Arthur Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media