«Ninja» vil ikke spille med jenter

«Ninja» er verdens største streamer, men han nekter å spille med jenter

- Jeg forsøker å unngå ryktene.

VIL UNNGÅ RYKTENE: Tyler Blevins, bedre kjent som «Ninja», sier han ikke streamer med jenter for å beskytte kona mot eventuelle romanse-rykter. Foto: NTB Scanpix
VIL UNNGÅ RYKTENE: Tyler Blevins, bedre kjent som «Ninja», sier han ikke streamer med jenter for å beskytte kona mot eventuelle romanse-rykter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyler Blevins (27), bedre kjent under streamer-navnet «Ninja», fortalte til gaming-nettstedet Polygon at vi aldri vil se han streame med andre jenter, og at det er en grunn til at vi aldri ser noen jenter på laget hans når han spiller «Fortnite».

Vil beskytte kona

Blevins tok selv til Twitter etter intervjuet for og ytterligere forklare hvorfor han ikke vil spille med kvinner.

- Jeg forstår at noen tror dette handler om at jeg ikke vil spille sammen med kvinner, men det er ikke det dette handler om. Jeg vil gjøre det klart at dette handler om trakassering og ryktespredning over nettet, forklarer han i et innlegg.

Artikkelen fortsetter under videoen.

KAOS: Dagbladet Spills Bianca Nustad har testet ut 50 VS. 50 i «Fortnite». Hvor mange «kills» får hun når det er 49 andre kampklare på laget? Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Vis mer

Videre forklarer han at dette er et problem som angår alle streamere, og spesielt de som er åpne om forholdet de er i. Det er nettopp derfor Blevins unngår å streame med kvinner, forteller han.

- Jeg har akkurat feiret å ha vært gift i ett år. Kona og familien min vil alltid bety mest for meg her i livet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å beskytte dem, skriver han.

I intervjuet med Polygon forteller han også at det er umulig å unngå romanserykter når man streamer med folk av ulike kjønn.

- Om jeg spiller sammen med en kvinne, og det oppstår en samtale som kan virke flørtende, kommer det til å dukke opp på YouTube med oppmerksomhetssøkende titler i all evighet, sier han.

Likevel har avgjørelsen skapt store reaksjoner hos andre streamere i miljøet.

- Større forskjeller

Det er allerede et kjent faktum at kvinner sliter med å etablere seg som seriøse streamere på den populære plattformen «Twitch». Populære kvinnelige streamere blir ofte seksualisert, og er stadig gjenstand for romanserykter.

Dette er Twitch:

  • Twitch er en direktesendt videostrømmingsplattform, som eies av Amazon.com
  • Her oppretter streamere egne kanaler, som folk deretter kan følge. Seerne kan deretter kommunisere direkte med streameren gjennom en chat-tjeneste mens innholdet direktesendes.
  • Streamere bruker Twitch til å strømme spill, sminketips, talkshows, og andre ting som opptar streamere der og da.
  • Twitch har 149 millioner unike brukere hver eneste måned.

Imane Anys, bedre kjent som «Pokimane», ble selv utsatt for disse ryktene da hun begynte å spille sammen med streameren Ali Kabbani. også kalt «Myth». Flere av følgerne deres insisterte på at det var kjærlighet i lufta mellom de to, til tross for at de avviste ryktene gang på gang.

Flere kvinnelige streamere står nå fram for å fortelle hvor viktig det er at store streamere som «Ninja» er med på å bryte det stigmaet som oppstår rundt kvinnelige streamere, og at denne avgjørelsen bare er med på å øke forskjellene mellom kvinnelige og mannlige streamere.

- Ingen sier at Ninja er nødt til å streame med kvinner. Det at han sier han ikke vil, er derimot problematisk, og hjelper på ingen måte kvinner som allerede sliter med å bli tatt seriøst i denne bransjen, skriver Pax West på Twitter.

Samantha Rae mener også at dette kan gjøre det vanskeligere for kvinner som vil markere seg.

- Selv om jeg forstår og respekterer avgjørelsen, er jeg ikke enig i den. Twitch er allerede et tøft sted for kvinner, og vi må hele tiden bevise at vi er gode til å spille. Jeg føler at det å ekskludere kvinner fra streamen din er med å underbygge dette synet på kvinnelige spillere. Jeg er ikke sikker på om det er det Ninja ønsker å oppnå, men det at noen ikke ønsker å spille med meg på grunn av kjønnet mitt, føles nedverdigende, skriver hun på Twitter.

Støtter avgjørelsen

Det er likevel ikke alle som er negative. Flere kvinner i bransjen har gått ut for å forsvare avgjørelsen. «Valkyrae» er en av de største kvinnelige streamerne i «Fortnite»-miljøet, og hun er av dem som har tatt til ordet for å støtte Tylers avgjørelse.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Henrik snakker om problemet han generelt har med alle de nye oppdateringene i Fortnite. #fortnite #victoryroyale #doublebarrelshotgun Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer

- Det å høre rykter om utroskap døgnet rundt er utrolig skadelig for et forhold. Vi er nødt til å respektere avgjørelser som kan minimere drama i andres personlige liv, skriver hun på Twitter.

Også Laura Lux har sagt at hun forstår avgjørelsen.

- Alle sammen, om Ninja faktisk streamet med ei jente, ville det vært helt katastrofe. Seerne på Twitch er forferdelig sexistiske, og hun ville blitt kalt elskerinnen hans med det samme. Hun ville blitt trakassert konstant, så drit i det, skriver hun på Twitter.

Slo egen verdensrekord

Blevins begynte streamer-karrieren allerede i 2009. Den gang var han kjent for å spille «Halo», men det var ikke før «Halo: Reach» ble sluppet i 2011 at han begynte å vokse på streamingtjenesten. I 2012 vant han et mesterskap i «Halo 4», men i 2017 bestemte han seg for å droppe seriøs E-sport til fordel for å fokusere mer på streamingen.

STJERNER: Tyler Blevins er kjent for å spille sammen med kjendiser. Tidligere har han spilt med Drake, og her er han på turnering sammen med musikeren Marshmello. Foto: NTB Scanpix
STJERNER: Tyler Blevins er kjent for å spille sammen med kjendiser. Tidligere har han spilt med Drake, og her er han på turnering sammen med musikeren Marshmello. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skulle vise seg å være en lur avgjørelse.

Ikke lenge etterpå dukket «Fortnite» opp, og «Ninja» etablerte seg raskt som en av de største streamerne til det populære spillet.

15. mars 2018 slo han verdensrekorden med flest seere samtidig på Twitch, da rapperen Drake dukket opp for å spille en runde «Fortnite» med ham. Direktesendingen hadde 635 429 seere, og gikk langt forbi den tidligere verdensrekorden til «Dr. DisRespect» med 388 000.

En knapp måned seinere slo imidlertid «Ninja» sin egen verdensrekord igjen. Den nye rekorden kom da han arrangerte sitt eget «Fortnite»-arrangement i Las Vegas. På det meste var det 680 000 seere inne for å se ham spille, og med det knuste han den forrige rekorden med nærmere 50 000.

Hold deg oppdatert på det siste innen gaming ved å følge Dagbladet Spill på YouTube!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer