Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ninja Tunes

Gamle vinylryttere rider igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: En gang i tida var The Herbaliser en av flaggskipene i bandstallen til Ninja Tune. Med sin bassorienterte, storbandorganiske og jazzsamplende hip hop, var Ollie Teeba og Jake Wherry med på å definere den britiske triphopscenen. Men ti år etter platedebuten er ikke den atmosfæriske og innrøyka instrumentalhiphopen like relevant lenger. På deler av «Take London» går Herbaliser seg vill i småsurrealistiske blåsersekvenser og repeterende beats. Gutta groover av gårde uten mål og mening.

Men heldigvis består ikke albumet bare av ren instrumentalsaus. Den barka kvinnfolkrapperen Jean Grae har tatt turen over Atlanteren og kler opp hele fire spor med sine kompromissløse rim. Roots Manuva er også sitt sedvanlig velartikulerte og vindskeive jeg på «Lord, Lord». Men det er dessverre ikke nok for å forhindre at albumet drukner i nittitallssumpen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!