Ninjaenes svar på Duke Nukem

Lo Wang er dagens rappkjefta veteran.

I SKYGGEN AV machohelten Duke Nukem kom det krypende en ninja verden knapt har sett maken til.

Lo Wang — mesterninja, skyggekriger og drapsmaskin — var hovedpersonen i pc-spillet «Shadow Warrior», som ble utgitt av 3D Realms i 1997.

ETTER SUKSESSEN med «Duke Nukem 3D» trengte 3D Realms en spillfigur som kunne sparke enda mer rumpe enn den stereotypiske machohelten, og da stilte Lo Wang villig opp.

Hans jobb var i det stille å rydde opp i de skitne affærene til det korrupte japanske selskapet Zilla Enterprises.

Men da Wang oppdaget at Master Zilla hentet inn demoniske vesener fra «den andre siden» for å ta over makta i Japan, sluttet han i jobben — bare for å få Zilla og alle hans monstre etter seg.

Ninjaenes svar på Duke Nukem

LO WANG ER like god til å slenge kastestjerner som han er til å slenge med leppa.

Denne humoristiske overtonen er ikke det eneste som gjør at «Shadow Warrior» minner om «Duke Nukem 3D», også grafikken og spillestilen er svært lik takket være at spillene deler teknologi.

Dette gjorde også spillet var glimrende for flerspilling, med opptil åtte stykker som kunne hamre løs på hverandre med all slags våpen og ninjafakter.

PÅ TROSS AV Lo Wangs ultravoldelige tilnærming til verdenen, samt hans noe spesielle replikker som «I like nuclear weapons» eller «you have a split personality» (etter å ha kuttet en fiende i to med katanasverd), solgte ikke spillet godt nok til at 3D Realms ga ut de tre planlagte utvidelsene — en av dem ble imidlertid delt ut gratis etter en stund.

Fun fact: Visste du at det ble utgitt to romaner om Lo Wang etter spillet, «For Dead Eyes Only» og «You Only Die Twice»?