«Ninni» på såpetoppen

Hun er «Ninni» ni timer hver dag. Så går Henriette Lien hjem og studerer seg selv på tv. Livet som Norges såpedronning er ikke så glamorøst som ryktene skal ha det til.


NY SÅPESTJERNE: Hver dag gleder Henriette Lien tusener av nordmenn i serien Hotel Cæsar.

Hver dag får Henriette Lien e-post fra bekymrede fans. «Hvordan kan du velge Georg når du kan få Jens August?» skriver fortvilte seere. Hva svarer man da?

- Det er mye fram og tilbake med Ninni. Men hun er ærlig, det liker jeg, sier ballerinaen som spiller Norges nye tv-yndling «Ninni» - den unge resepsjonisten som får mødrene til å skjelve av frykt for at døtrene skal få dilla på eldre menn.

Ny kjendis

- Har du og «Ninni» mye til felles?

- Nei, jeg tenker mye mer over konsekvensene av det jeg gjør. Jeg kunne aldri ha havnet i hennes situasjonen, ler Henriette Lien lett.

900000 potensielle fans fikk med seg de tre første episodene. Nå, tre uker seinere, kan hun knapt bevege seg utenfor leiligheten sin på Grünerløkka uten å bli lagt merke til.

- Akkurat det er en helt sånn utenfor-kroppen-greie. Jeg hadde venner som sa at det kunne bli sånn, men tenkte aldri at det kom til å skje.

Såpe på video

Om hun selv er sammen med en fyr på tjue, en gamling på seksti, eller om hun har kjæreste i det hele tatt, vil hun ikke si. I begynnelsen varte arbeidsdagen til langt på natt. Nå er hun Ninni bare ni timer hver dag.

- Går du hjem og ser «Hotell Cæsar» på tv etterpå?

- Jeg tar opp noen av episodene på video. Så sitter jeg og spoler og ser på meg selv.

- ???

- For å lære. Jeg prøver å forandre det jeg gjør feil underveis. Problemet er at jeg ikke får sett episodene før to måneder etter at de er spilt inn, ler Henriette, nettopp ferdig med episode nummer 55. Nå er det bare 165 episoder igjen...