FÅR KRAFTIG GRAFIKK: Nintendos kommende håndholdte spillmaskin med 3D-støtte vil ha grafikk som kan måle seg med PS3 og Xbox 360, sier utviklere som jobber med maskinen - som vil bli avduket på neste ukes E3-messe. Dette er, som du sikkert skjønte, en fanlaget konsepttegning.
FÅR KRAFTIG GRAFIKK: Nintendos kommende håndholdte spillmaskin med 3D-støtte vil ha grafikk som kan måle seg med PS3 og Xbox 360, sier utviklere som jobber med maskinen - som vil bli avduket på neste ukes E3-messe. Dette er, som du sikkert skjønte, en fanlaget konsepttegning.Vis mer

- Nintendo 3DS får grafikk som matcher PS3 og Xbox 360

Spillutviklere rapporterer om supergrafikk.

|||Nintendo annonserte tidligere i år deres nye håndholdte maskin som har fått navnet Nintendo 3DS. Utover å fortelle oss at konsollen vil få 3D-bilde uten briller vil ikke spillgiganten avsløre noen detaljer før E3 sparkes i gang i neste uke.

Men nå har IGN snakket med flere spillutviklere som har fått se maskinen i aksjon og som mener det er en potent kraftplugg vi kan forvente oss.

Faktisk mener disse utviklerne ikke bare at maskinen er langt kraftigere enn Nintendo Wii, men at maskinen til og med nærmer seg HD-konsollene PS3 og Xbox 360. 3D-effekten blir sammenlignet med den vi kjenner fra filmer som «Avatar», men altså at du skal slippe å bruke briller.

Det kreves prosessorkraft for å lage dobbelt opp med bilder for å skape 3D-effekten, og derfor trengs det en kraftigere konsoller enn til vanlig. Nintendo har også tidligere forklart at det vil bli mulig å slå av 3D-effekten om det skulle bli for mye av det gode.

Ifølge IGN har også den japanske avisen, Nihon Keizai Shimbun, rapportert at Nintendo kanskje planlegger å inkludere en styrespake denne gangen. Avisen mener visstnok også at den nye DS-modellen vil ha ristefunksjon, lengre trådløsrekkevidde og utvidet batterikapasitet.

Skjermene vil ifølge rapporten være mindre enn de på Nintendo DSi XL, den hittil ferskeste Nintendo håndholdtkonsollen som ble lansert i Europa i mars. Det er forventet at Nintendo vil avduke maskinen tirsdag 15. juni under E3 i Los Angeles, hvor vi er på plass.