NINTENDO 3DS: 29. september offentliggjør Nintendo pris og lanseringsplanene for sin nye konsoll, som lar deg spille med 3D-grafikk uten briller. Den engelske markedssjefen for selskapet hinter om at prisnivået vil passe fint inn med dagens DS-familie. (Nintendo)
NINTENDO 3DS: 29. september offentliggjør Nintendo pris og lanseringsplanene for sin nye konsoll, som lar deg spille med 3D-grafikk uten briller. Den engelske markedssjefen for selskapet hinter om at prisnivået vil passe fint inn med dagens DS-familie. (Nintendo)Vis mer

Nintendo 3DS til 2000 kroner?

Trenger ikke tvinge deg til å knuse sparegrisen.

||| 3DS tok E3-spillmessen med storm tidligere i sommer, konsollen som Nintendo på forhånd hadde lovet oss skal gi 3D-bilder uten at du trenger å bruke briller.

Ikke bare fant vi selv ut at den fungerer på messegulvet, men den imponerte også.

I tillegg fikk 3DS den aller gjeveste prisen fra Game Critics Awards i kjølvannet av E3 i Los Angeles - en samling av spilljournalister fra de største mediene i USA som vurderte spillene og hardwaren som ble vist frem under verdens største og viktigste spillmesse.

Nintendo har ikke sagt noe om når konsollen blir lansert, eller bekreftet hva prisen blir, men 29. september er underholdningsgiganten klar til å snakke ut.

Det eneste som har blitt sagt fra offisielt hold er at 3D-håndholdtkonsollen blir lansert før april 2011, og at man ønsker å gjøre den tilgjengelig på flere markeder samtidig. Det å få tilgang til en Nintendo-konsoll på lansering trenger nemlig ikke alltid være så enkelt, spesielt for oss i Europa.

Som regel pleier konsoller fra dette selskapet å bli introdusert på det japanske markedet først, før USA og Europa.

Den engelske markedssjefen til Nintendo, James Honeywell, vil helst ikke vente til slutten av september, og har nå lagt igjen noen hint i et intervju med Electricpig vedrørende prisnivået på denne konsollen.

- Vi har ikke gjort noen offentliggjøringer om pris enda, men som alle vet er Nintendo DSi-modellen tilgjengelig for 129,99 pund (cirka 1390 kroner i norske butikker). Nintendo DSi XL, men de større skjermene, ligger på rundt 159,99 pund (cirka 1599,- som veiledende pris i Norge).

-Så den (3DS — journ. merk.) vil åpenbart passe innenfor dette landskapet, sier Honeywell til Electricpig.

Flere spekulerer i at det kan bety en veiledende pris på mellom 159,99 og 199,99 pund for Englands del, noe som er langt billigere enn flere analytikere har tippet i kjølvannet av E3-messen der verden for første gang fikk se den nye konsollen.

Det å multiplisere amerikansk og britisk pris med 10 for å finne et anslag for hva dette blir omsatt i norske kroner, pleier å stemme bra — og det betyr i så fall at vi kan håpe på at 3D-spillingen på Nintendos neste konsoll ikke nødvendigvis kommer til å gå mye over 2000 kroner. 

29. september annonserer Nintendo offisielt pris og sine lanseringsplaner for 3DS-konsollen.