Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nintendo åpner for film og musikk

Bærbare maskiner ikke bare til spilling.

(Dagbladet.no): Nintendo har annonsert at de vil lansere en multimedia-adapter for GameBoy Advance og Nintendo DS, melder Eurogamer.

Dermed vil disse bærbare spillmaskinene, som hittil offisielt har vært forbeholdt spilling (flere uoffisielle produkter har vært lansert) åpnes for avspilling av musikk- og lydfiler.

Alt på SD-kort

Nintendo tar med Play-Yan, som adapteren skal hete, opp konkurransen fra Sony og deres PlayStation Portable. PSP benytter seg av helt spesielle UMD-disker (Universal Media Disc), som vil inneholde alt fra spill til film og musikk.

Play-Yan lar deg lagre innhold på et SD-kort, for deretter å plassere denne inn i adapteren. Den er på størrelse med en GBA-spillkassett, og settes inn i maskinen på samme måte som spillene.

Dette skiller Nintendos løsning fra Sonys, ettersom Sony ikke lar brukerne skrive til UMD-diskene selv - noe som demmer opp for avspilling av piratkopierte filmer og sanger.

Foreløpig kun i Japan

Ifølge japanske rapporter vil man kunne se rundt fire timer med film, eller høre på mellom åtte og femten timer med musikk før batteriet lades ut. MPEG-4-videoer vil kunne kjøres med en oppløsning på 320x240 i opptil 1,5Mbps. På et 256 megabyte stort SD-kort vil man altså få plass til en film på rundt to timer. I tillegg støtter Play-Yan SD-video.

På MP3-biten kan du spille av filer mellom 32 og 320 kbps. Mens du spiller av musikken kan du se informasjonen om artist og sangtittel på skjermen - men dette bruker mer batteri enn om du velger å spille av musikken med skjermen deaktivert.

Musikken kan du høre på direkte fra Play-Yanen, ettersom den har en innebygget høretelefonutgang.

Nintendo planlegger å lansere Play-Yan i Japan i midten av februar, og den vil koste rundt 300 kroner. Om den i det hele tatt kommer til Europa, og når det i så fall vil skje, er foreløpig helt i det blå.

FILM PÅ FARTA: Med Play-Yan lar Nintendo brukerne av GameBoy Advance og Nintendo DS spille av musikk og film.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media