Nintendo ber USA om pirathjelp

Falske spill «løper løpsk».

(Dagbladet.no): Nintendo ber nå USA om hjelp til å hanskes med spillpirater i en rekke land.

I en pressemelding peker Nintendo spesielt på seks land der piratkopiering av Wii- og Nintendo DS-spill foregår i stor skala.

Kina, Korea, Brasil, Mexico, Spania og Paraguay navngis som land der Nintendo mener «piratkopiering løper løpsk», og det japanske spillselskapet ber nå amerikanske myndigheter om hjelp til å bekjempe denne pirattrenden.

Størst i Kina
Det er spesielt produksjon og bruk av såkalte modchips og trykking av falske spill i stor skala som bekymrer Nintendo. Dette er produkter som kreves for å spille kopierte Nintendo-spill, som ellers stort sett er skånet fra den «vanlige» piratkopieringen som foregår digitalt over internett. Selskapet har tidligere også slått ned på kort som lar Nintendo DS-eiere spille nedlastede spill på maskinen.

- Kina fortsetter å være senteret for produksjon av falske Nintendo-spillprodukter. Antallet kinesiske nettbutikker som selger falske Nintendo-produkter er økende. Internettpiratvirksomhet i Korea øker også, i likhet med produkter som forbigår kopisperrer og tillater avspilling av falske Nintendo-produkter, skriver selskapet i pressemeldingen.

De nevner også at føderale anti-pirataksjoner i Brasil ikke synes å virke, spesielt ettersom det ikke tas på alvor lokalt - det ble for eksempel ikke stoppet ett eneste falskt Nintendo-produkt på den brasilianske grensen i fjor.

Korrupsjon
- Grepene den meksikanske regjeringen gjorde mot piratvirksomhet i 2008 var på langt nær nok. Tilgjengeligheten på spillkopieringsenheter i Spania er alarmerede, og nettsider som tilbyr dette er overalt. Og korrupsjon fortsetter å stoppe kampen mot piratkopiering i Paraguay, skriver Nintendo videre.

Selskapet har navngitt disse seks landene til
Office of the United States Trade Representative (USTR), et myndighetsorgan som samtaler direkte med myndigheter i andre land for å håndtere handelsrelaterte emner.