Nintendo ber USA om pirathjelp

Falske spill «løper løpsk».

Nintendo ber USA om pirathjelp
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nintendo ber nå USA om hjelp til å hanskes med spillpirater i en rekke land.

I en pressemelding peker Nintendo spesielt på seks land der piratkopiering av Wii- og Nintendo DS-spill foregår i stor skala.

Kina, Korea, Brasil, Mexico, Spania og Paraguay navngis som land der Nintendo mener «piratkopiering løper løpsk», og det japanske spillselskapet ber nå amerikanske myndigheter om hjelp til å bekjempe denne pirattrenden.

Størst i KinaDet er spesielt produksjon og bruk av såkalte modchips og trykking av falske spill i stor skala som bekymrer Nintendo. Dette er produkter som kreves for å spille kopierte Nintendo-spill, som ellers stort sett er skånet fra den «vanlige» piratkopieringen som foregår digitalt over internett. Selskapet har tidligere også slått ned på kort som lar Nintendo DS-eiere spille nedlastede spill på maskinen.

- Kina fortsetter å være senteret for produksjon av falske Nintendo-spillprodukter. Antallet kinesiske nettbutikker som selger falske Nintendo-produkter er økende. Internettpiratvirksomhet i Korea øker også, i likhet med produkter som forbigår kopisperrer og tillater avspilling av falske Nintendo-produkter, skriver selskapet i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer