Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nintendo bytter ut 3,2 millioner Wii-reimer

Se hvorfor årets julegave ga kona til Jim en skikkelig blåveis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Se video av hvordan Wii fungerer her

(Dagbladet.no): Nintendo Wii er kanskje en av årets heteste julegaver, men det populære konsollen kan også komme til å ødelegge julefreden.

Årsaken er at reima som sikrer fjernkontrollen til håndleddet er for tynn. Dermed har den røket fra kontrollen når spillere svinger på armen.

Nå bytter Nintendo ut 3,2 millioner av disse reimene, skriver nyhetsbyrået AP.

Mange misforståelser

Kirsti Danielsen i Nintendo-importøren Bergsala sier byttet er helt frivillig.

- De nye reimene er forhåpentlig på plass rundt 20. desember, og kundene kan da bytte inn de gamle mot de nye. Det er opp til hver og en om de ønsker dette, sier hun til Dagbladet.no.

De gamle reimene skal kunne byttes inn i en ny, som er én millimeter i diameter. Den gamle er 0,6 millimeter i diameter. Kunder over hele verden skal få bytte, noe som trolig vil koste Nintendo flere titalls millioner kroner, ifølge AP.

TREKKER TILBAKE: Tråden som binder sikkerhetsreima til kontrolleren på Nintendo Wii er for tynn, og har gitt mange spillere problemer. Nå starter Nintendo det omfattende arbeidet med å trekke 3,2 millioner reimer tilbake.
TREKKER TILBAKE: Tråden som binder sikkerhetsreima til kontrolleren på Nintendo Wii er for tynn, og har gitt mange spillere problemer. Nå starter Nintendo det omfattende arbeidet med å trekke 3,2 millioner reimer tilbake. Vis mer

- Folk blir ofte litt ivrige, særlig når de spiller Wii Sports, og i en del rapporterte tilfeller har ikke reima vært sterk nok. Den nye vil nesten være dobbelt så tykk, sier Nintendo-talsmann Yasuhiro Minagawa.

Spillkonsollen har fått mye omtale på grunn av kontrolleren som kan føle alle bevegelsene du gjør. Dermed håndterer du for eksempel ikke en tennisracket ved å trykke på en knapp, men svinger kontrollen som du ville gjort om du spilte tennis i virkeligheten.

Men ikke alle har forstått hvordan den brukes:

- Vi har hatt kunder som har sluppet kontrolleren som du gjør med en bowlingball når de har spilt bowling. Det kan du åpenbart ikke gjøre, sier Reggie Fils-Aime, direktør for Nintendo USA, til Times Online.

Blått øye

Helt siden lanseringen har spillfanatikere fra hele verden rapportert om skader som følge av Wii-spilling. Fans har skrevet om sine erfaringer på sider som wiihaveaproblem.com og wiidamage.com.

Og ikke alle skadene skyldes tynn reim. Jim forteller blant annet om en episode der han kom fra et fuktig lag på jobben, og skulle hjelpe kona med et brett på Zelda. Da han åpenbart var for full til å klare det, forsøkte hun å ta kontrolleren tilbake - samtidig som han svingte den med all kraft.

Det hele endte med blått øye for kona.

Andre rapporterer om knuste vinduer, ødelagte tv-apparater og kontroller som har flydd i veggen. Kontrolleren kan også innebære uvante bevegelser for mange spillfantaster, og The American Chiropractic Association anbefaler nå folk å varme opp før de spiller, samt å ta hyppige pauser.

Jim Walsh (27), som opprettet wiihaveaproblem.com, sier til Times Online at de fleste spillerne tar skadene på egen kappe, og at de ikke klandrer Nintendo.

- Folk flest er litt flaue, men de tar det med godt humør og går rett tilbake til å spille.

  • Nintendo har allerede begynt å sende ut en tjukkere reim med nyere utgaver av kontrolleren.
STYGG SKADE: Det lønner seg sjelden å la mannen sin hjelpe seg med Zelda.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!