- Nintendo er miljøversting

Med Microsoft hakk i hæl.

Miljøorganisasjonen Greenpeace har foretatt en vurdering av 18 store selskaper innenfor elektronikkbransjen, og gitt dem karakter basert på flere kriterier, blant annet i forhold til bruk av giftige kjemikalier i produksjonen. Skalaen går fra null til ti. 

Resultatene er ikke lystig lesning for miljøbevisste Nintendo-tilhengere. Den japanske konsollprodusenten kommer klart dårligst ut, og er det første globale selskapet noensinne som ikke scorer ett eneste poeng i hele testen.

Microsoft gjør det ikke stort bedre, med sine 2.7 poeng. De er i det minste bedre enn Philips, som kun har to poeng.

Sony er imidlertid et lyspunkt. De havner på tredjeplass totalt, med 7,3 poeng. Dette er like mange poeng som pc-produsenten Dell. Helt i tet finner vi Sony Ericsson og Samsung, som begge har 7,7 poeng.

Greenpeace vil oppdatere resultatlistene hvert fjerde kvartal, slik at vi kan følge med på om Nintendo fortsetter å være dårligst i klassen på miljø, eller om de og Microsoft vil hente litt inspirasjon av Sony på dette området.

Du kan finne ut mer om problematikken rundt farlige stoffer i elektronikkutstyr på nettstedet til Greenpeace.

MILJØVERSTING: Nintendo er det første elektronikkselskapet som scorer null poeng i Greenpeaces miljøoversikt over elektronikkbransjen. Foto: GREENPEACE
MILJØVERSTING: Nintendo er det første elektronikkselskapet som scorer null poeng i Greenpeaces miljøoversikt over elektronikkbransjen. Foto: GREENPEACE Vis mer