Nintendo går glipp av milliarder

- Kunne solgt dobbelt så mange Wii.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at Nintendo sliter med å levere Wii-konsoller, et år etter at den ble lansert i Europa.

Analysebyrået MDB Capital Group har nå beregnet at Nintendo kunne solgt dobbelt så mange som de 1,8 millioner Wii-ene selskapet selger hver måned i dag - hvis produksjonen hadde holdt tritt med etterspørselen i markedet.

Det betyr at Nintendo vil tape så mye som 1,3 milliarder dollar, eller rundt 7,3 milliarder norske kroner i årets julehandel.

Flere har nå antydet at spillselskapet bevisst holder tilbake konsoller for å skape en overdreven stor etterspørsel. Det avvises på det sterkeste av Nintendo.

- Selskapet forsøker tross alt å nå ut til kvinner og 50-åringer som ikke er gamere. Disse er ikke villige til å sove utenfor butikkene eller å sjekke innom fem-seks ganger om dagen. Dette er ikke annet enn en mulighet som går til spille, kommenterer Reggie Fils-Aime, sjef for Nintendo America, ifølge The Times.

Markedsanalysebyrået Screen Digest er likevel skeptiske til at Nintendo gjør alt de kan for å få ut så mange konsoller som mulig.

- Nintendo har en brokete fortid når det kommer til å levere konsoller. Vi har sett det både med DS og Wii, og det er noe man må sette spørsmålstegn ved, sier Piers Harding-Rolls i Screen Digest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer