Nintendo kutter prisene

Nintendos GameCube blir om kort tid den desidert billigste spillkonsollen i Norge.

Kampen om markedsandelene på konsollmarkedet er på ingen måte over. Både Nintendo og Microsoft har med henholdsvis GameCube og Xbox halset etter den suverene markedslederen, Sonys Playstation 2, og kriget om andreplassen.

Hittil har Xbox gjort det skarpest i kampen om de spillhungriges tid og penger mens Nintendos GameCube av mange ble regnet for å være akterutseilt.

Nå slår derimot Nintendo kraftig tilbake. Fra og med 17. oktober senker de prisen over hele Europa til 99 Euro, mens prisen i Norge vil bli 999 kroner. Dermed blir GameCube den første av «de tre store» som kommer under den magiske tusenkronersgrensen.

Ifølge digi.no har den japanske konsollprodusenten stoppet produksjonen av GameCube helt, og sannsynligvis satser Nintendo på å slå to fluer i en smekk med den nye prisen: De får tømt lagrene sine samtidig som de håper å kutte ned på forspranget til Microsoft og Sony.

Billigere spill

I tillegg til prisreduksjonen på konsollen slippes også en rekke GameCube-klassikere i såkalte billig-utgaver.

Super Mario Sunshine, Mario Party 4 og Metroid Prime er bare noen av spillene som kommer til å bli solgt for rundt 30 Euro fra og med midten av oktober.

Tiden før jul er vanligvis en lukrativ tid for konsollmakerne og spørsmålet er nå om Microsoft kan stå rolig å se på at en konkurrent kutter prisene så dramatisk.

KJØPELYST: Nintendo håper nok på flere begjærlige blikk når de nå foretar et drastisk priskutt på sin GameCube spillkonsoll.