Nintendo lar alle framføre musikk på Wii

... men ingen ny Nintendo DS.

(Dagbladet.no): I går var det Microsoft som avholdt sin pressekonferanse i forkant av spillmessen E3, der de avslørte blant annet at «Final Fantasy XIII» kommer til Xbox 360, og at spillmaskinen får en ansiktsløfning med Mii-lignende avatarer.

I dag er det konkurrentene Nintendo og Sony sin tur til å fortelle hva de har på by på i året som kommer.


Først ut var Nintendo, som allerede i går tjuvstartet ballet
ved å offentliggjøre Wii Motionplus, et tilbehør som skal gjøre Wii-kontrolleren mer presis.

Ingen ny Nintendo DS

Det hadde på forhånd også vært spådd at Nintendo ville avsløre en ny og mindre Nintendo DS med bevegelsesstyring, men den nyheten viste seg bare å være rykter.

Nintendo nøyde seg i stedet med å påpeke at Nintendo DS-salget bare øker. Kanskje de derfor kan tillate seg å hvile litt på laurbærene før de lanserer en ny modell?


Pressekonferansen skulle vise seg å hovedsaklig handle om spillene.

«Animal Crossing» til Wii

FRAMFØRER: Shigeru Miyamoto offentliggjorde «Wii Music», som lar alle spille med 50 instrumenter. Foto: SCANPIX
FRAMFØRER: Shigeru Miyamoto offentliggjorde «Wii Music», som lar alle spille med 50 instrumenter. Foto: SCANPIX Vis mer

Etter en demonstrasjon av snowboard-spillet til Shaun White, avslørte Nintendo at de vil slippe en Wii-versjon av «Animal Crossing» - noe som allerede langt på vei er blitt bekreftet.

«Animal Crossing City Folk» lar spillerne besøke en by der alt skjer i sanntid, uten overordnede mål. Det hele vil handle om kommunikasjon og samvær.

For å gjøre dette enklere slipper Nintendo en mikrofon, «Wii Speak» som kan settes foran tven, slik at alle i rommet kan delta.

Mer «Wii Sports»

Deretter ble spill som  «Star Wars the Clone Wars», «Rayman Raving Rabbids TV Party», «Call of Duty World at War» til Wii. Deretter fikk publikum se DS-spillene «Spore Creatures», «Pokemon Rangers Shadows of Almia» og «Grand Theft Auto: China Town Wars» - vi vet ikke mer om sistnevnte, enn at det vil være et sandkassespill med en ny spillmotor.

Et av de mest populære Wii-spillene til nå er «Wii Sports», som riktignok følger med når man kjøper en Wii. Denne suksessen vil Nintendo nå følge opp, med «Wii Sports Resort».

Her får spillerne leke seg på stranda, blant annet med vannscootere og frisbee-kasting.

Musikkspill til Wii

Nintendo lar alle framføre musikk på Wii

Nintendo kunne på pressekonferansen fortelle at Wii-versjonen av «Guitar Hero III» har solgt bedre på Wii enn på Xbox 360 og PlayStation 3. De vil, Nintendo-tradisjonen tro, likevel ha musikkspillene ut til alle - selv de som ikke er så flinke til å trykke på knapper i takt med musikken.

Derfor introduserte de «Wii Music», et musikkspill som ifølge Nintentos sjefsspillutvikler Shigeru Miyamoto har vært planlagt like lenge som «Wii Sports» og «Wii Fit».

- Vi designet «Wii Music» for å tillate alle å oppleve gleden ved å framføre musikk, sa Miyamoto.

I spillet kan du framføre musikk på 50 forskjellige instrumenter, blant annet saksofon, fiolin, gitar - samt en rekke trommer, som også benytter seg av Wii-balansebrettet.

Også orkester-spillet som ble vist fram på E3 for to år siden vil være en del av dette spillet, i tillegg til en rekke andre minispill. Hoveddelen handler imidlertid om gleden ved å framføre musikk, og ikke hvor mange poeng du får.

NY «ANIMAL CROSSING»: Spillserien kommer til Wii, med en ny mikrofon.