Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nintendo mister grepet

Wii taper terreng til konkurrentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Nintendo Wii har solgt latterlig bra etter lanseringen i november 2006. Totalt har over 74 millioner konsoller funnet et nytt hjem på verdensbasis, 10,5 millioner av disse befinner seg i Nintendos hjemland, Japan.

Men nå er det mye som tyder på at selskapet holder på å miste turbofarten.

PlayStation 3 har nå krøpet forbi Wii i Japan, for første gang siden konsollene ble lansert, skriver Eurogamer. Så langt i år har PS3 solgt 1.017 094 konsoller, mens Wii ligger like bak med 1.015 513.

Dette er kanskje ikke så dramatisk om det hadde vært et enestående fenomen for bare ett av flere viktige markeder for Nintendo på verdensbasis, men dette kopierer trenden fra USA der det tidligere i høst ble rapportert at Xbox 360 suser forbi Wii etter at Microsoft lanserte sin nye, slankere konsoll i sommer.

Ikke bare tok nye Xbox 360 rotta på PlayStation 3 i de tre første månedene etter lansering, men overgikk også oppsvinget Sony fikk etter at de lanserte sin PS3 Slim med ganske klar margin.

I august ble også Wii slått i USA. Og totalt er omtrent 2,7 millioner Xbox 360-konsoller solgt i USA i 2010 — mens Wii ligger like foran med 2,9 millioner, ifølge tallene som Eurogamer videreformidler. I løpet av året kan Wii altså bli vippet av tronen - også i USA.

Kanskje er dette noe av grunnen til at Nintendos amerikanske markedssjef Cammie Dunaway nylig kunngjorde at hun gir seg i jobben den 1. oktober?

Nintendo har tidligere hintet om at de jobber med en Wii-oppfølger, men i høst er det bare én ting som gjelder for selskapet — nemlig den nye håndholdtkonsollen 3DS som lar deg spille i 3D-grafikk uten at du trenger briller på nesen.

29. september skal Nintendo kunngjøre pris og lanseringsdato for sin nye storsatsning.

Her kan du lese om våre inntrykk av 3DS, etter at vi fikk sjansen til å teste konsollen på E3-spillmessen i Los Angeles i sommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!