Nintendo Switch

Nintendo viser frem sin nyeste spillkonsoll

En blanding av stasjonær og håndholdt.

SPLITTER NYTT: Nintendo introduserer nye Nintendo Switch. Videoen kom ut 20. oktober. Se de nye funksjonene her. Video: YouTube / Nintendo Vis mer

At Nintendo jobbet med arvtakeren til Wii U var ingen hemmelighet. Prosjektet har lenge gått under navnet NX, men ellers har det vært fint lite offisiell informasjon å hente fra Nintendo om konsollen.

Men torsdag lettet de på sløret og slapp en trailer som presenterer det endelige produktet, som nå går under navnet «Nintendo Switch».

Multifunksjonell

Navnet henspiller åpenbart på den fiffige muligheten maskina har til å veksle mellom å være håndholdt og stasjonær. En slags Wii U og DS i ett altså.

DOCKING: Skjermen plasseres i en dockingstasjon og forvandles om til en klassisk konsoll til TV-skjermen. Foto: Nintendo
DOCKING: Skjermen plasseres i en dockingstasjon og forvandles om til en klassisk konsoll til TV-skjermen. Foto: Nintendo Vis mer

Ved å koble maskina til en dockingstasjon i stua får du spille på TV-en slik som man er vant til fra tidligere. Men dersom du ønsker å fortsette spillet på bussen, så skal du visstnok helt enkelt bare løfte skjermen ut av dockingstasjonen og feste de avtagbare Joy-Con-kontrollerne på hver sin side av skjermen.

Videoen viser også at Joy-Con-kontrollerne skal kunne brukes trådløst separert fra skjermen, og to personer skal også kunne spille sammen med en halvdel av kontrollen hver.

KLIKK KLAKK: Så enkelt skal det visstnok være å gå fra stasjonær til håndholdt konsoll. Foto: Nintendo
KLIKK KLAKK: Så enkelt skal det visstnok være å gå fra stasjonær til håndholdt konsoll. Foto: Nintendo Vis mer

Muligheten for at flere kan spille sammen trådløst med hver sine enheter er også åpenbart et poeng å få frem i lanseringen.

Videre ser vi i videoen at det også skal være mulig å koble på en annen, mer tradisjonell type kontroll, som selvsagt også er trådløs.

Nytt Mario

Når det gjelder spill kan vi bare lene oss på de små glimtene vi fikk se i traileren.

«The Legend of Zelda: Breath of the Wild» var en sentral del av presentasjonen.

Den nyoppussede versjonen av Skyrim fikk også en god del oppmerksomhet. En spillsjanger som ikke akkurat oser av den merkevaren vi kjenner fra før, men som kanskje er et tegn på at Nintendo også ønsker å omfavne et bredere publikum.

Videre så vi at «Splatoon» blir med videre på Switch, og selvsagt også klassikeren «Mario Kart» som nå er kommet helt opp i nummer 8. Hvorvidt disse bare kommer i oppdaterte versjoner eller er helt nye spill er også foreløpig usikkert.

I noen få sekunder fikk vi også se noe som kan tyde på at rørleggeren kan mer enn å kjøre gokart, i noe som ser ut som et helt nytt Mario-spill.

IT'S A ME: Med ny konsoll kommer også nytt Mario. Det ser ihvertfall slik ut. Foto: Skjermdump Nintendo
IT'S A ME: Med ny konsoll kommer også nytt Mario. Det ser ihvertfall slik ut. Foto: Skjermdump Nintendo Vis mer

VR på vent

Selv om Nintendo tidligere har nevnt at de ser på muligheten for VR i tiden fremover, fikk vi altså ikke noe bevis på at Nintendo Switch har støtte for dette enda. I hvert fall har de ikke valgt å vise dette frem i den første sniktitten.

Det samme gjelder de tekniske spesifikasjonene som enda lar vente på seg. Slippdato er forøvrig satt til mars 2017, så vi hører nok mer fra Nintendo om detaljene om ikke så lenge.