<strong>GODE PÅ EKTE INSTRUMENTER:</strong> Men da Nirvana-bassist Krist Novoselic skulle prøve seg på «Rock Band» gikk det ikke like bra. Her fra «glansdagene» sammen Dave Grohl, Kurt Cobain og en ikke-identifisert person under MTV Music Awards i 1993. Foto  AP Photo / Mark J. Terrill / Scanpix
GODE PÅ EKTE INSTRUMENTER: Men da Nirvana-bassist Krist Novoselic skulle prøve seg på «Rock Band» gikk det ikke like bra. Her fra «glansdagene» sammen Dave Grohl, Kurt Cobain og en ikke-identifisert person under MTV Music Awards i 1993. Foto AP Photo / Mark J. Terrill / Scanpix Vis mer

Nirvana-bassist klarte ikke spille sin egen låt

Men elsker «Rock Band» for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er en evig gjenganger: Hver gang det skrives en artikkel om musikkspill som «Guitar Hero», kommer kommenaterene om at man burde «lære å spille ekte gitar» i stedet.

Men hvordan går det når de som er svært flinke til å spille ekte gitar skal prøve seg på «Rock Band»? Ikke så bra, skal vi tro Nirvana-bassisten Krist Novoselic.

I sin spalte hos Seattle Weekly skriver Novoselic om sitt møte med «Rock Band» på en promostand på det lokale shoppingsenteret rett før nyttår.

- Jeg vet om «Rock Band» fordi Nirvana har noen sanger på spillet. Jeg hadde aldri prøvd det før, så jeg ga det en sjanse. Jeg jobbet meg gjennom menyen og fant sangen «In Bloom». Jeg plukket opp den gitarformede kontrolleren og gikk opp på scenen, skriver Novoselic.

- Jeg kjenner bassgangen til sangen, selvfølgelig, men jeg klarte ikke helt å mestre denne nye, annerledes måten å spille den på. Spillet minnet meg om «Space Invaders». Jeg prøvde å treffe notene som strømmet ned skjermen, men klarte knapt å holde følge, skriver han videre.

Novoselic var imidlertid ikke alene rundt «Rock Band»-standen. Ved siden av ham sto en liten gutt som fulgte med på hans forsøk på å komme seg gjennom sangen.

- Jeg ble brått bevisst på meg selv, og tok av kontrolleren og ga den til ham. Han fortsatte å jamme til sangen - og var virkelig god! Han hadde ikke peiling om at jeg var musikeren han emulerte på spillet, og jeg fortalte det ikke til ham, skriver Novoselic.

Betyr dette at han nå misliker «Rock Band»? Overhodet ikke.

- Uavhengig hvordan min første opplevelse med spillet gikk som spiller, elsker jeg «Rock Band». For i stedet for fildeling, kjøper faktisk folk musikk igjen. HA!, skriver han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer