Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nissejenter fra skjerm til scene

Ledelsen i TVNorge tror på julenissen. Det er de fire nissejentene fra TV-parodien «Nissene på Låven» glade for. Og slik ser de ut i virkeligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tre hektiske uker jobbet Marian Ottesen, Line Verndal, Siw Anita Andersen og Jannike Kruse som nisser på en iskald låve tre mil nord for Oslo. Nå høster skuespillerne begeistring hos et stadig større antall seere på TVNorge. «Nissene på Låven» er blitt vinterens TV-overraskelse med godt over 300000 seere hver kveld. Det er langt over forventning.

- Vi trodde vi skulle få 125000 seere hver dag. At vi skulle mer enn det doble, viser at vi var altfor beskjedne, sier en meget fornøyd programsjef i TVNorge Eivind Landsverk til Dagbladet.

Men damenissene er til daglig opptatt med alt annet enn nissestreker.

Iskalde opptak

Marian Ottesen (Anne-Gro i serien) spiller i «De tre musketerer» og i «Kardemomme by» på Nationaltheatret. Line Verndal (Kine) er med på «Amadeus» på Oslo Nye og er samtidig i full gang med innspilling av NRKs kommende dramaserie «Brigaden» .

Siw Anita Andersen (Synne) spiller både i «Karlsson på taket» og med Lompelandslaget, mens Jannike Kruse (Marthe) er med i Riksteatrets oppsetning «Annie get your gun» .

Skuespillerne ble håndplukket til tre ukers forberedelser før innspillingen av «Nissene på Låven» startet.

Men selve innspillingsjobben ble en kald fornøyelse.

- Det var iskaldt inne på låven. Arbeidsantrekket besto av ullundertøy, islendere og nissedrakter. Vi leste manus i bussen på vei til låven i Fetsund. Her bar det rett til opptak. Det gikk kjapt, men var desto mer morsomt, sier Line Verndal og Siw Anita Andersen, som er overrasket over, men glade for suksessen.

Improvisasjoner

- Det var som å ha premiere uten å ha øvd. Det er selvfølgelig fornøyelig å få være med på noe slikt, som er helt annerledes enn det vi driver med til daglig. Forberedelsene var lik null. Vi måtte finne på ting underveis og under improvisasjonene oppsto det mye rart, fortsetter Marian Ottesen, som rekker å se seg selv på reprisen ved midnatt. Det samme gjør over 100000 andre. Ved siden av «Big Brother» er «Nissene på Låven» årets største suksess på TVNorge.

Hele Norges coronakart