KOMMENTARER

Nissen ble med

Store endringer i politi og statsforvaltning ble krevd etter 22. juli 2011. Men det meste er som før, tross organisatoriske endringer, skriver Gudleiv Forr.

OMORGANISERINGER:  Mye tyder på at myndighetene har for stor tiltro til omorganiseringer. Nissen blir med på lasset. Eller som i politiet: Nissen hopper på lasset. Mens det sentrale byråkratiet vokser, svekkes driften på grasrota, skriver vår kommentator. Illustrasjon: Finn Graff
OMORGANISERINGER: Mye tyder på at myndighetene har for stor tiltro til omorganiseringer. Nissen blir med på lasset. Eller som i politiet: Nissen hopper på lasset. Mens det sentrale byråkratiet vokser, svekkes driften på grasrota, skriver vår kommentator. Illustrasjon: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Våre øverste politimyndigheter får så ørene flagrer om dagen. Politireformen betyr sentralisering av ledelsen, men endrer lite på grasrota. Økte bevilgninger forsvinner i byråkrati, skriver Dagbladet. Direktoratet bør legges ned, sier Senterpartiets Marit Arnstad. Styrkingen av beredskapen etter 22. juli er til dels blitt et luftslott, kvitterte Riksrevisjonen tidligere i vår. Politiet, som skal være rask i bevegelsene, har fått forvaltningens mest typiske trekk: Direktoratet eser ut, saksbehandlingen går saktere og de som har andre løsninger, får munnkurv. .

Politiet og andre deler av forvaltningen fikk søkelyset rettet mot seg etter katastrofen i 2011. Utredere, politikere, presse og allmennhet var enige om at de måtte omorganisere mye for å være beredt når neste anslag mot norske borgere og vårt demokrati måtte komme. Det satte fortgang i planene om et mer slagkraftig politi, en sterkere lokalforvaltning og nye rutiner i sentralforvaltningen. Holdninger, kultur og lederskap måtte endres. Ledere måtte inspirere sine medarbeidere mer til å strekke seg, til å ta mer ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer