- Nisser er djevelens verk

Dansk prest nekter barn julenissen.

BAD SANTA: Løkken skal holdes nissefritt i jula. Denne hedenske skapningen skal ikke blandes inn i julens kristne budskap Foto: ERLEND AAS / SCANPIX
BAD SANTA: Løkken skal holdes nissefritt i jula. Denne hedenske skapningen skal ikke blandes inn i julens kristne budskap Foto: ERLEND AAS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Jon Knudsen, prest i Løkken frikirke, gjør sitt for å bli Danmarks egen Ebenezer Scrooge fra Dickens julefortellinger.

Han mener julenisser er satans verk og nekter kirkens medlemmer å ha noe som helst med nisser å gjøre. Ingen barn får utsettes for den rødkledde og skjeggete mannen.

Knudsen sammenligner nissepynt med djeveldyrkelse, skriver avisen Nordjyske Stiftstidende.

Til Dagbladet.no sier Knudsen at det å dyrke julenissen kan få farlige konsekvenser.

- Nissen er en avgud. Setter du en avgud opp så påkaller du demoner. Får du demonenes oppmerksomhet, kan det skape ulykker og splid i familien, sier Knudsen.

Gud eller Beelzebub
Presten vil ikke ha en eneste nisse i huset sitt.

- Vi har fortalt vår datter at nissen gjør barna syke. Julen hjemmer hos oss dreier seg kun om Jesus' fødselsdag, sier Knudsen.

Han forstår at barn kan bli lei seg hvis nissen blir borte, men mener at foreldre som oppdrar barn i den rette tro, slipper nisse-problemet.

Knudsen vil videre at Løkkens innbyggere skal ta stilling til om de vil bruke jula på å dyrke Gud eller Beelzebub. 

- Det er en sammenblanding av kristen og hedensk jul. Jeg føler ikke at kirken har markert hva en kristen jul skal være, sier presten.

Eksorsisme
Knudsen er ikke ukjent med det okkulte:

- Jeg har stor erfaring med demoner, så for meg er det ikke bare en teologisk, intellektuell debatt. Det er mange som er plaget av demoner, sier Jon Knudsen til Nordjyske Stiftstidende. 

Djevelutdrivelse eller eksorsisme er også en del av Knudsens repertoar som prest i Løkken frikirke. Han vil ikke kommentere om det blir aktuelt å utøve slike ritualer i jula.

AVGUDDYRKELSE Nisser er farlige, ifølge dansk prest. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
AVGUDDYRKELSE Nisser er farlige, ifølge dansk prest. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer