Nitimen-programleder får refs etter syklistutspill

Foreslo at bilister kunne «rydde opp det som måtte være langs veikanten» ved å åpne bildøra.

FÅR KRITIKK: I en samtale om syklister i onsdagens Nitimen-sending sa programleder Pål Thoresen at man kunne «rydde opp det som måtte være langs veikanten» ved å åpne bildøra. Det har fått flere til å reagere. Foto: Ole Kaland / NRK
FÅR KRITIKK: I en samtale om syklister i onsdagens Nitimen-sending sa programleder Pål Thoresen at man kunne «rydde opp det som måtte være langs veikanten» ved å åpne bildøra. Det har fått flere til å reagere. Foto: Ole Kaland / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forholdet mellom syklister og bilister var tema innledningsvis under onsdagens Nitimen-sending, der Pål Thoresen og Ida Kjøstelsen var programledere.

Etter at sistnevnte fortalte at hun har hørt i nyhetene at konfliktene mellom syklister og bilister er igang igjen, presenterte Thoresen en potensiell «løsning» på problemet for bilister:

- En løsning jeg ser noen gjør, er rett og slett å bare åpne døra, sa Thoresen, til protester fra sin kollega, før han fortsatte:

- Hvis du senker farta ned til 20-30 kilometer i timen, så åpner du diskret døra, og så rydder du opp det som måtte være langs veikanten.

Det er ikke alle som ser like blidt på Thoresens uttalelser, og flere har uttrykt sin irritasjon i sosiale medier onsdag.

- Uheldig uttalelse Generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening forteller at flere har henvendt seg til dem med reaksjoner på Nitimen-programlederens uttalelser på lufta.  

- Jeg skjønner at Nitimen er et lettbent program og at dette var et forsøk på humor, men det er en uheldig uttalelse, sier Andersson til Dagbladet.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer