NM i kitsch

Gratulerer med GP-seieren, Haldor Lægreid. Det er en verdig vinner vi sender til EuroSong-finalen i København 12. mai. Men Elin Torset hadde den beste melodien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ellers er det bare å konstatere at det var mange ulidelig dårlige sangstemmer og desto mer usmakelig posering som preget tv-showet.

TV-SHOW:

MELODI GRAND PRIX
NRK1/Oslo Spektrum
Et Grand Prix preget av vokalmessig. Haldor Lægreid vant fordi han kunne synge.

Terningkast: 2

Melodi Grand Prix er en slagerkonkurranse, men når mange av melodiene er tynne som flatbrød, og formidlingesevnen enda tynnere, er det på tide å rope ut: Dette holder ikke!

Jeg har hørt alle årets 12 GP-melodier på cd, og på den er vokalen tydeligvis flikket på for de fleste. Bortsett fra Haldor Lægreid og Mocci, som virkelig kunne synge, presenterte de fleste andre et rystende lavmål. Selv min favoritt, Elin Torset, sang sin irskinspirerte «Brighter Than Light» uten glans.

Flere av deltakerne sang skrekkelig surt, med tynne og inntørka stemmer ble de en lidelse å høre på.

Høy glam-faktor

Grand Prix er et show, produsert med høy glamourfaktor for tv. Men når posering, scene-entré, kostymer og fakter tar overhånd, blir det hele ganske pinlig.

Derfor ble årets Melodi Grand Prix på mange måter et norgesmesterskap i kitsch, der deltakerne ser ut som skuespillere i en dårlig tysk-dubbet pornofilm.

Enkelte har en karisma som vender innover, og framtoningen blir som et svart hull - fylt av ingenting. Smakløsheten er jo en del av GP-pakka, men når det er så stor avstand mellom glam og substans, er det ikke til å holde ut.

Sympatisk HC

Superfinalen gjorde det ekstra spennende - og sannsynligvis poenggivningen mer rettferdig. Folk kan konsentrere seg om de presumptivt beste bidragene.

Som tv-underholdning har NRK kostet på seg en innpakning som kler konseptet. Programleder HC Andersen framstår som sympatisk og sikker, og vil - en gang i framtida - kunne bli NRKs lørdagsunderholder.

Men NRK må kvalitetssikre bedre. Av 12 artister var det bare to som hadde kraft og briljans i stemmen. Resten sang surt, eller i beste fall slapt.

MYE GLAM: Jahn Teigen og Carola var medprogramledere i et Grand Prix-show som i følge vår anmelder ble et norgesmesterskap i kitsch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer