NM i platemiksing til helga

Flinke fingre og fete rytmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Det blir fingring på høyt nivå når miksemestrene møtes til dyst på fredag 12. august på klubben Feber i Oslo. Denne kvelden skal det nemlig avgjøres hvem som er Norges beste DJ.

- De beste platemikserne battler mot hverandre, det vil at de spiller en og en etter hverandre, og så blir de bedømt av fem dommere, forteller Lars Kjetil Svendsen, bookingansvarlig på Feber.

Platerytterne ligger nå i hardtrening foran helgas konkurranse, og de beskyttes godt for pressen, bedre enn de fleste toppidrettsutøvere. Svendsen vil ikke engang røpe hvem som stiller opp i konkurransen.

- Nei, det offentliggjør vi ikke. Det blir for mye stress for dem som deltar. Men Nasty Kutt, som vant i fjor, skal selvfølgelig forsvare tittelen.

Svendsen letter likevel litt på sløret og forteller om kveldens program utenom miksekonkurransen.

- Danske Static & Nat III kommer. Denne duoen er essensen av hiphop, sier han begeistret, på den siste utgivelsen deres kan man høre noe så sjeldent som en ren duett mellom rapper og DJ. Dessuten kommer Warlocks, kanskje den mest respekterte gruppa på hiphop-scenen i Norge.

Men selv om oppbudet av DJ\'er blir ekstra stort denne kvelden, blir dette ingen vanlig klubbkveld, kan Svendsen opplyse.

- Mens en klubb-DJ spiller et flere timers langt sett hvor låtvalg setter stemningen, har en battle-DJ 6 minutter på å overbevise publikum.

Norgesmesterskapet på Feber denne uka er den nasjonale finalen i DMC Technics World DJ Championship. Verdensmesterskapet arrangeres i London 26. september i år, og den som blir kåret til vinner på Feber, får æren av å scratche for Norge.

WARLOCKS: Hiphop-veteranene opptrer på NM i platemiksing til helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer