Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NM i rock:

Etter mange kabelutskiftninger og lange pinlige minutter på scenen, blir det lyd i alle instrumentene. Stardustbreakers skal vise verden hva de er gode for. Og første låt blir hamret igjennom slik bare et sultent ungdomsband fra Flekkefjord kan. Tre timer seinere er gutta norgemestere i rock.

Rockefeller syder av nervøsitet og forventning. Ni band skal i løpet av kvelden friste lykken i den store landsfinalen. Dette kan være inngangsporten til stjernehimmelen.

Stardustbreakers har kjørt fra Flekkefjord og overnattet på Plaza i beste rock'n' roll-stil. En pappa er leid inn som roadie. Minuttene før de skal i ilden er det hektisk nervøs prat og intens strengesjekking backstage.

- God sjanse

- Jeg tror vi har god sjanse. Alle bandene er bare stearinlys, øks og horn. Cello og fiolin blir nok lagt merke til hos juryen, sier bandets fiolinist Jonas Tjersland (18) idet de blir ropt opp på scenen. Etter en treig start med tekniske problemer er gutta i gang. Celloen skriker og gitaren harver til selvlagde pumpende orgelriff. 15 minutter har Stardustbreakers på seg til å vise at de er laget av stjernestoff.

Så stopper det hele brått opp. Gitarstrengen har røket. Bandmedlemmene måper rådville.

- De er ferdige nå. Dette takler de bare ikke, hvisker en fra et konkurrerende band.

Plutselig kaster organisten seg ut i en oppsyret bossanova, og fiolinisten drar fram sine skjulte gjøglertalenter -  til stor applaus fra publikum. Juryen skal beseires -  om ikke med gitarstrenger -  så i hvert fall med sjarm. Ny gitar kommer inn fra høyre og flekkefjordrocken får romle videre i sine siste minutter.

- Helt for jævlig at strengen skulle ryke nå som det virkelig gjaldt, stønner et av bandmedlemmene svett og andpusten etter endt dyst.

Men snart kommer pappaer og medbrakte fans til unnsetning med trøstende lovord.

Timers venting

- Vi slipper i hvert fall tentamen i morgen. Heldigvis skjønte læreren at dette var viktigere, sier bassist Audun Rasmussen (16).

Men først er det timevis med ulidelig venting til drønnene fra konkurrentene. Juryen trekker seg tilbake, og kommer ut igjen med Stardustbreakers fra Flekkefjord øverst på lista.

Stort potensial

Jan Fredrik Karlsen fra Polygram har fulgt NM i rock i en årrekke, og er kveldens konferansier.

- Dessverre er det ikke mange plateselskap her for å speide etter nye talenter. Det er vel egentlig ingen som har blitt oppdaget her noen gang. I hvert fall ikke siden The Kids og Vazelina. Bandene er for ofte unge og uutviklete. Men i kveld var et unntak. Som plateselskapsmann må jeg få lov til å si at akkurat Stardustbreakers har et voldsomt potensial. Vokalisten hadde noe helt spesielt, sier Karlsen .

DISILLUTION:</B> Nesoddenbandet satser på lys og fager kvinnesang til blytung heavy.
<B>PLUSH:</B> Iført hvite Espen Lind-dresser banget ålesundrockerne Plush seg gjennom sin 15-minutters-sjanse.
GLISSENT:</B> Få av publikum fikk dansefot av hva de hørte under NM i rock. Selv ikke vinnerne Stardustbreakers klarte å få det til å koke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling