No e D.D.E. i gang

Bjarne Brøndbo gråt en skvett mens resten av D.D.E. spilte «Julekortet». Det hektiske livet på Egertorget stoppet opp, og folk kvitterte med stor giverglede: Frelsesarmeens sorte gryte ble fylt med 16000 kroner.

- Hva var det som fikk deg til å ta til tårene, Bjarne?

- Jeg er et følelsesmenneske. Stemningen i sangen tok meg da jeg fikk øye på en gammel dame blant publikum. Det skal ikke mer til, sier D.D.E.-vokalisten over en kopp irsk kaffe etter konserten.

Dermed er Frelsesarmeens og Dagbladets adventsserie Julemusikantene i gang. Torsdag tyvstartet vi med Maj Britt Andersen i Asker. I går ettermiddag tente D.D.E. fakler og spredte lys og varme med sanger fra jule-cd-en «No e D.D.E. jul igjen». Den planlagte 30 minutter lange konserten ble til en timelang kosestund.

Publikumstekke

Tempoet på Karl Johan ble jekket ned, folk stoppet opp og lot seg fange av tonene fra de populære trønderne.

Når man ser hvilket publikumstekke Bjarne Brøndbo har, er det ikke vanskelig å forstå bandets suksess. Han pratet og sang, og henstilte til folks giverglede:

- Alle sammen, opp med hendene nå. Sånn, ja. I dette sekund fikk vi sikkert inn over 15 000 kroner. Frelsesarmeen har nemlig engasjert lommetyver, spøkte han og fortsatte:

- Dere som ikke har cash, kan legge igjen kredittkortet. Men husk koden. Det sparer oss for mye ekstraarbeid.

Fem år

Bandet serverte ikke bare ferske julesanger. Publikum ønsket og fikk både «E6», «Vinsjan på kaia» og «Det går likar no».

Julemusikantene feirer fem år, og D.D.E. har vært med fra starten av.

- Det er så mye meningsløst i popbransjen. Derfor gjør det godt å kunne være med og støtte Frelsesarmeens arbeid.

- Frelsesarmeen er idealistisk og upolitisk. Frelsesarmeen er god - enkelt og greit.

JULEMUSIKANTER: Bjarne Brøndbo og D.D.E. skapte lun førjulsstemning.