Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

No way

Amatørrevy møter Hollywood. Resultatet er polert pinlighet.

FILM: «Lange flate ballær 2» ble anmeldt i Dagbladet 5. mars. Her er et utdrag av anmeldelsen:

Denne gangen har Zwart selv tatt regien. Det synes. Håndverksmessig er dette atskillig sterkere enn «Lange flate ballær» fra 2006. Zwarts actionscener er imponerende.

Historien er derimot av det ekstremt slanke slaget. Hvis Zwart forsøker seg på ironi, mislykkes han. Å sende en håndfull karer i sin beste alder på militær repetisjonsøvelse er et kjent grep i skandinavisk film. Grunnen er enkel, alle har vi et forhold til militæret, og det er dermed enkelt å lage lavpannet komikk av. Men skal det bli vellykket, må manusforfatteren by på bedre vitser enn at en seng faller sammen på grunn av en overvektig kadett, eller at en fenrik spiser bæsj fra toalettet fordi han tror det er sjokolade. Ja, humornivået ligger der. Og ja, det er langt flere eksplisitte avføringsvitser i vente. Halvnakne, kraftige menn med maling på brystet godtas til nød på en fotballtribune. Der har det sin sjarm og sin rolle. Men dommeren har blåst i fløyta. Det er på tide å ta på seg trøyene nå, guttær.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media