Mohamed Jabalys «Ambulance»

«Nobel»-skaperen forsvarer utviste Mohamed (26): - Jeg har heller ikke filmutdannelse

Regissør Per Olav Sørensen med klar melding til Utlendingsnemnda (UNE). Filmforbundet mener at nemnda bør vurdere saksbehandlerens stilling.

KJENT REGISSØR: Per-Olav Sørensen (t.v.) sammen med skuespiller Aksel Hennie under lanseringen av casten til NRK-serien «Nobel». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KJENT REGISSØR: Per-Olav Sørensen (t.v.) sammen med skuespiller Aksel Hennie under lanseringen av casten til NRK-serien «Nobel». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg vil gjerne informere norske myndigheter om at jeg heller ikke har utdannelse som gjør at jeg kan kalle meg regissør, sier den profilerte regissøren av NRK-seriene «Nobel», «Kampen om tungtvannet» og «Halvbroren», Per Olav Sørensen til Dagbladet.

- Heldigvis har jeg likevel kunnet utføre jobben min både i Norge og internasjonalt. Men papirene har jeg ikke, og jeg kommer heller aldri til å få dem, fortsetter den prisvinnende serieskaperen.

Sørensen har valgt å ta bladet fra munnen for og vise sin støtte i den omstridte saken om den Tromsø-bosatte regissøren, Mohamed Jabaly (26) fra Palestina, som er vedtatt kastet ut av Norge.

Utsatt utvisning

Dagbladet omtalte kampen til Jabaly om arbeidstillatelse tidligere denne uka.

UDI og UNE mener at filmskaperen og ikke har tilstrekkelig utdanning, erfaring og kompetanse til å arbeide som regissør i Norge, noe Jabaly imidlertid har gjort siden 2014 etter en offisiell invitasjon fra Tromsø kommune.

Blant annet står han bak en internasjonalt anerkjent dokumentar kalt «Ambulance», som omhandler bombingen av Gaza i 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer