NOBELPRISVINNER: Bob Dylan, her i Stockholm i 1991. Foto Peter Kjellerås / Aftonbladet / NTB Scanpix
NOBELPRISVINNER: Bob Dylan, her i Stockholm i 1991. Foto Peter Kjellerås / Aftonbladet / NTB ScanpixVis mer

Hvor er Bob Dylan?

Nobelkomité greier ikke i å få tak i Bob Dylan

Etter nesten et døgn har komiteen ennå ikke greid å komme i kontakt med den amerikanske rockelegenden.

- Vi fikk tak i hans nærmeste agent. Men Bob Dylan lå og sov foran en konsert, og vi har ennå ikke fått prate med ham, sier presseansvarlig Ulrika Kjellin, som også forteller at komiteens sekretær Sara Danius prøvde å ringe Dylan hele torsdag.

Til TT sier artistens nærmeste agent Jeff Rosen at «Bob dessverre ikke kan nås for kommentarer» og at han ikke vet når Dylan vil kommentere prisen.

Mulig å finne

Hvis man sjekker turnéplanen, er det ikke noe stort mysterium hvor rockeikonet befinner seg: Dylan holdt konsert i Las Vegas natt til fredag norsk tid.

Heller ikke der kommenterte han sin nye status som nobelprisvinner. Derimot sang han, utenfor programmet, «The answer is blowing in the wind».

Selv om hovedpersonen selv ikke kommenterer utdelingen, har valget på en sangtekstforfatter utløst både anerkjennelse og skuffelse blant de som føler seg kallet til å kommentere slikt.

Forfatter og forlegger Jason Pinter meldte blant annet dette på Twitter:

- Hvis Bob Dylan kan vinne Nobels litteraturpris, synes jeg Stephen King bør innlemmes i rockens Hall of Fame.

- Det typiske

Norsk Dylan-ekspert og superfan Johnny Borgan forutså overfor Dagbladet at Dylan ikke akkurat kom til å gå av skaftet på scenen på grunn av prisen i går.

- Jeg tror neppe han gjør noe stort nummer ut av det. Det typiske hadde vært at han ikke nevner prisen med ett ord fra scenen, sier Borgan.

Han fikk ikke med seg Las Vegas-konserten torsdag, men vet allerede at han skal se Dylan live i Florida i november. Det blir Borgans konsert nummer 150 med nobelprisvinneren.