Nobelprisen til Bob Dylan

Nobelkomiteen har sagt til Dylan at han ikke trenger å holde tale hvis han kommer for å ta imot prisen

Prisvinneren kan jo synge istedenfor.

I DIALOG: Etter 15 dagers stillhet fra Bob Dylan tok han i forrige uke kontakt med den svenske Nobelkomiteen for å takke for tildelinga av Nobelprisen i litteratur. Foto: NTB Scanpix
I DIALOG: Etter 15 dagers stillhet fra Bob Dylan tok han i forrige uke kontakt med den svenske Nobelkomiteen for å takke for tildelinga av Nobelprisen i litteratur. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 15 dager. Så lenge måtte Svenska Akademien vente før årets vinner av Nobelprisen i litteratur, Bob Dylan, ga lyd fra seg.

Det var imidlertid en svært positiv og takknemlig prisvinner som tok opp røret og ringte til Akademiens sekretær Sara Danius i forrige uke.

I et intervju med svenske P1 forteller Danius at Dylan sa til henne at tildelingen hadde gjort ham «målløs». Rockelegenden bekreftet over telefon at han aksepterer Nobelprisen.

Hvorvidt Dylan faktisk kommer til å stille opp under nobelseremonien i Stockholm 10. desember er fremdeles uklart, men i et intervju med The Telegraph i forrige uke sa Dylan at han «absolutt» vil være til stede - «hvis det overhodet lar seg gjøre».

Kan påvirke seremonien

Hvis Dylan selv skulle dukke opp i Stockholm vil han ha stor mulighet til å påvirke selve seremonien, sier Danius til P1.

Det ga hun også uttrykk for i samtale med rockeren.

Dylan trenger ikke engang å holde tale. Det er nemlig ikke et «must» at prisvinner holder tale i tradisjonell forstand - men Dylan må holde en nobelforelesning av noe slag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer