Du leser nå Dagbladet Pluss

«Nobel» og NRK:

«Nobel»s Christian Rubeck fryktet for livet under et synagogebesøk: - Det kom inn en bombetrussel

Research har alltid vært viktig for «Nobel»-skuespiller Christian Rubeck. Som student i London fikk han kjenne på ekte terrorfrykt.

DRAMATISK: Christian Rubeck, kjent som «Umin» i tv-suksessen «Nobel» bruker egenopplevde erfaringer i rollen. Blant annet en skremmende hendelse i London i 2002. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DRAMATISK: Christian Rubeck, kjent som «Umin» i tv-suksessen «Nobel» bruker egenopplevde erfaringer i rollen. Blant annet en skremmende hendelse i London i 2002. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Jeg var livredd, sier «Nobel»-skuespiller Christian Rubeck (36) til Dagbladet om den svært dramatiske hendelsen han skal ha opplevd i starten av 20-åra som andreårsstudent ved den profilerte skolen Drama Centre London.

Rubeck utdannet seg til skuespilleryrket i England fra 2000 til 2003, og hadde fått rollen som jødiske «Kewpie» i stykket «Paradise Lost», skrevet av teaterlegenden Clifford Odets.

Måtte godkjennes

Regissøren, Reuven Adiv, var også jøde, og ba Rubeck legge mye arbeid i research. Dette var våren 2002, ikke lenge etter angrepene på USA, 11. september 2001. Verden var fortsatt sterkt preget av bildene fra terrorinfernoet i New York.

- For i det hele tatt å få innpass i en synagoge på den tida måtte man bli godkjent av folk fra det jødiske miljøet, og jeg fikk en kompis til å gå god for meg. Det endte med at jeg fikk besøke South Hampstead-synagogen i Nord-London, sier Rubeck.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.