DRAMATISK: Christian Rubeck, kjent som «Umin» i tv-suksessen «Nobel» bruker egenopplevde erfaringer i rollen. Blant annet en skremmende hendelse i London i 2002. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DRAMATISK: Christian Rubeck, kjent som «Umin» i tv-suksessen «Nobel» bruker egenopplevde erfaringer i rollen. Blant annet en skremmende hendelse i London i 2002. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

«Nobel» og NRK:

«Nobel»s Christian Rubeck fryktet for livet under et synagogebesøk: - Det kom inn en bombetrussel

Research har alltid vært viktig for «Nobel»-skuespiller Christian Rubeck. Som student i London fikk han kjenne på ekte terrorfrykt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg var livredd, sier «Nobel»-skuespiller Christian Rubeck (36) til Dagbladet om den svært dramatiske hendelsen han skal ha opplevd i starten av 20-åra som andreårsstudent ved den profilerte skolen Drama Centre London.

Rubeck utdannet seg til skuespilleryrket i England fra 2000 til 2003, og hadde fått rollen som jødiske «Kewpie» i stykket «Paradise Lost», skrevet av teaterlegenden Clifford Odets.

Måtte godkjennes

Regissøren, Reuven Adiv, var også jøde, og ba Rubeck legge mye arbeid i research. Dette var våren 2002, ikke lenge etter angrepene på USA, 11. september 2001. Verden var fortsatt sterkt preget av bildene fra terrorinfernoet i New York.

- For i det hele tatt å få innpass i en synagoge på den tida måtte man bli godkjent av folk fra det jødiske miljøet, og jeg fikk en kompis til å gå god for meg. Det endte med at jeg fikk besøke South Hampstead-synagogen i Nord-London, sier Rubeck.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn