Nobelt stjernedryss til Oslo

Det er nå bekreftet at Tom Cruise og Oprah Winfrey skal være vertskap for årets Nobelkonsert. Dagbladet gir deg eksklusivt resten av det stjernespekkede programmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Vi har de siste åra hatt så mange store navn på programmet at vi har etter hvert blitt vår egen verste konkurrent. Etter å ha hatt Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas i fjor som vertskap, trodde jeg ikke vi skulle klare å toppe det, men nå tror jeg jammen vi har gjort det, sier en fornøyd direktør for Nobelinstituttet, Geir Lundestad.

Spekulasjonene rundt hvem som blir årets vertskap på Nobelkonserten i Oslo Spektrum 11. desember har versert i media de siste ukene, der Cruise og Winfrey begge har vært hete kandidater. Men det var først denne uka det ble avklart at de to stjernene vil stille.

Tung oppgave

-  Det er en lang og møysommelig prosess å få slike kontrakter i land, og løse rykter kan ofte være ødeleggende i en slik prosess, forteller prosjektansvarlig for Nobelkonserten, Odd Arvid Strømstad, i Dinamo Story.

Rollen som vertskap under Nobelkonserten er regnet for å være en prestisjetung oppgave. I fjor var det Hollywood-paret Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones som ledet konserten. Tidligere har store navn som sir Anthony Hopkins, Jessica Lange, Meryl Streep, Liam Neeson og Jane Seymour ledet arrangementet som vises i opptil 100 land for en halv milliard husstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.